Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Toernooidirectrice Clijsters tevreden over vuurdoop

Toernooidirectrice Clijsters tevreden over vuurdoop

Toernooidirectrice Clijsters tevreden over vuurdoop

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kim Clijsters beleefde een bewogen week als toernooidirectrice. De Belgische meisjes werden al snel uitgeschakeld, en ook ook topreekshoofden Genie Bouchard en Angelique Kerber moesten al vroeg het toernooi verlaten. Als klap op de vuurpijl moest ze op de finaledag zelf de geblesseerde Carla Suarez Navarro vervangen in de finale. “Pure adrenaline”, aldus de Limburgse.

“Het forfait van Suarez Navarro kwam heel onverwacht. Wat moet ik nu beginnen?”, dacht Clijsters. “De adrenaline gierde door mijn lichaam en ik besloot om zelf nog even de baan op te gaan voor een setje tegen Andrea Petkovic. Gelukkig dat ik nu toernooidirectrice ben in plaats van Bob Verbeeck”, lachte Clijsters. “Het was wel speciaal om rechtstreeks in de finale te staan, maar ik denk niet aan een comeback. Het was allemaal heel chaotisch vandaag, maar ik heb geprobeerd er het beste van te maken”.

Clijsters begreep de moeilijke beslissing van Suarez Navarro: “Het was heel moeilijk voor haar om forfait te moeten geven. Als speelster had ik ook eens last van hevige nekpijn tijdens de finale in Parijs in 2011. Toen heb ik toch geprobeerd van te spelen, maar ik verloor uiteindelijk van Kvitova”.

Hoe blikt ze zelf terug op deze bewogen week? “Het was een heel leuke en leerrijke week, ik heb veel gepassioneerde mensen ontmoet. De vele activeiten zoals de modeshow en Aper’eau werden ook goed onthaald door het publiek. Ik vond het wel moelijk om een hele dag binnen te zitten, ik was blij als ik ‘s avonds nog een wandelingetje op de Groenplaats kon maken.”

Tot slot had de toernooidirectrice ook nog lovende woorden voor de winnares: “Petkovic is een hele mooie atlete, een toffe madam. Ze is een verdiende winnares en ik ben blij dat ik haar afgelopen week beter leren kennen heb.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws