Home » Grand Slam » Roland Garros » Tomic laat zich weer van zijn ‘beste’ kant zien op persconferentie

Tomic laat zich weer van zijn ‘beste’ kant zien op persconferentie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Wie dacht dat Bernard Tomic (ATP-206) terug een beetje op de goede weg was, komt bedrogen uit. Na zich succesvol te hebben geplaatst vanuit de kwalificaties, gaf hij een bevreemdende persconferentie na verlies in de eerste ronde. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

‘Een vos verliest zijn streken niet’, zegt men wel eens. Dat gaat zeker op voor Tomic die na zijn verlies in de openingsronde tegen Marco Trungelliti (ATP-190) geen zin had om op de vragen te antwoorden in de verplichte persconferentie.

Het was even wachten wie de tegenstander van Tomic zou worden door het laattijdige afzeggen van Nick Kyrgios (ATP-23). Trungelliti werd uiteindelijk opgetrommeld en de ironie wil dat hij zelfs nog tien minuten moest wachten op Tomic tot hij op het veld verscheen.

De persconferentie na de wedstrijd was bevreemdend en Tomic hield zijn antwoorden erg kort. Hij sprak slechts 64 woorden (ja iemand heeft het geteld). Gevraagd hoe hij vond dat de wedstrijd was verlopen, antwoordde hij: “Wel, het was ok, niet?”.

Het feit dat zijn tegenstander last minute gewijzigd werd, leek hem niets te doen: “Ja. Het veranderde, dan moest ik spelen. Dat is alles.”

De Australiër had thans genoeg om zich aan op te krikken: hij won drie kwalificatiewedstrijden met degelijk tennis en zonder setverlies. Hij kreeg daarnaast een mooie kans om de tweede ronde te bereiken tegen een niet optimaal voorbereide tegenstander.

koen

koen

MEER NIEUWS