Home » Grand Slam » US Open » Topaffiche tussen twee grandslamwinnaressen in eerste ronde US Open

Topaffiche tussen twee grandslamwinnaressen in eerste ronde US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vorig jaar greep Serena Williams (WTA-8) in de finale tegen Naomi Osaka (WTA-1) ontgoocheld naast een nieuwe triomf op de US Open. Dit jaar doet ze opnieuw een gooi naar een nieuwe grandslamtitel maar de loting gaf haar geen cadeau in de eerste ronde. Williams moet meteen aan de bak tegen Maria Sharapova (WTA-87).

Williams is nog steeds op zoek naar haar vierentwintigste grandslam. Zal ze op de US Open deze felbegeerde trofee binnenhalen? De loting was haar alvast niet gunstig gezind. In de eerste ronde zal de Amerikaanse spelen tegen de vijfvoudige grandslamwinnares Sharapova die echter wel teruggezakt is tot het nummer 87 op de WTA-ranking.

Sharapova was dit jaar al veel geplaagd door blessures en start uiteraard als underdog. In eerdere duels moest de Russin al wel vaak het onderspit delven. Williams leidt in de onderlinge confrontaties immers met 19-2! Ze speelden wel nooit eerder tegen elkaar op de US Open. Tijd voor eindelijk eens revanche op vijandelijk terrein?

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden