Home » Geen categorie » Topdag voor de Belgen in De Haan, Merckx stunt

Topdag voor de Belgen in De Haan, Merckx stunt

Topdag voor de Belgen in De Haan, Merckx stunt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Rising Stars Tennis Tour van De Haan (België, $ 15 000) hebben vier van de vijf Belgen zich geplaatst voor de tweede ronde. Jonas Merckx (ATP-545) zorgde voor een knappe stunt. 

Merckx zorgde voor een knappe overwinning tegen het derde reekshoofd Antoine Hoang (ATP-422). De Belg won de eerste set met 6-4, maar moest de tweede nipt aan zich voorbij laten gaan met 6-7 (3). Daarna drukte hij knap door met 6-2. In de volgende ronde komt hij uit tegen een andere Belg Jolan Cailleau (ATP-940). Die kon winnen van de Deense qualifier Johannes Ingildsen (NG) met 6-3 en 6-4.

Jolan Cailleau - © Imagellan
Jolan Cailleau – © Imagellan

Achtste reekshoofd Julien Cagnina (ATP-522) had wat moeite met de Franse kwalificatiespeler Florian Lakat (ATP-1214). Hij kon uiteindelijk winnen met 3-6, 6-2 en 6-3. Cagnina neemt het nu op tegen Maxime Tabatruong (ATP-600) die maandag al te sterk was voor Maxim Verboven (NG) met 2-6 en 2-6.

Net als Cailleau kwam Omar Salman (ATP-652) uit tegen een Deense qualifier. Salman was met 7-6 (10) en 6-2 te sterk voor August Holmgren (ATP-1221) en komt nu uit tegen Gonzalo Lama (ATP-695) die in de eerste ronde verrassend won van het eerste reekshoofd Axel Michon (ATP-311). Michon won vorige week nog het Rising Stars Tennis Tour van Aarlen tegen Christopher Heyman (ATP-447).

Omar Salman - © Nick Verhaeghe
Omar Salman – © Nick Verhaeghe

Yannick Vandebulcke (ATP-487) is het vijfde reekshoofd deze week in De Haan. Hij had geen moeite tegen de Mexicaanse wild cardspeler Eduardo Peralta-Tello (ATP-1456) en won met 6-2 en 6-0. Zijn volgende tegenstander wordt misschien een Belg. Thibault De Negri (NG) moet dan eerst winnen van Jakob Johansson-Holm (ATP-1189) die uit de kwalificaties komt. Zijn wedstrijd werd gisteren stilgelegd.

Tot slot kwam Michael Geerts (ATP-697) aan de bak. Hij stond voor een moeilijke opdracht tegen het tweede reekshoofd Alexis Musialek (ATP-421). Geerts moest met 3-6 en 2-6 het onderspit delven tegen de Fransman.

Drie Belgen aan de slag op woensdag

Woensdag zal De Negri zijn wedstrijd afwerken tegen Johansson-Holm. De Belg kon de eerste set binnenhalen met 6-4, maar verloor de tweede met 3-6. Daarnaast werken Cagnina en Salman hun tweede ronde af.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws