Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Topfavorietes ontgoochelen op dag 6 van de Diamond Games

Topfavorietes ontgoochelen op dag 6 van de Diamond Games

Topfavorietes ontgoochelen op dag 6 van de Diamond Games

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op donderdag kwamen er voor het eerst op de BNP Paribas Fortis Diamond Games ($731 000) geen Belgen meer in actie. De favorietes voor de eindzege lieten het afweten in Antwerpen, zowel topreekshoofd Genie Bouchard als tweede reekshoofd Angelique Kerber moesten opkrassen. Door een blessure van de Roemeense Monica Niculescu gingen An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck door naar de halve finale van het dubbelspel zonder te spelen.

De Belgen

De Belgische tennisfans bleven op donderdag op hun honger zitten. Normaal gezien moesten ze tot het eind van de avond wachten om Alison Van Uytvanck (WTA D-1011) en An-Sophie Mestach (WTA D-398) aan het werk te zien. Op papier stonden zij voor een moeilijke opgave tegen het Roemeens-Nederlandse duo Monica Niculescu (WTA D-44) en Michaella Krajicek (WTA D-25), de tweede reekshoofden. De Roemeense blesseerde zich echter, waardoor het dubbel afgelast werd.

Van Uytvanck en Mestach spelen zaterdag de halve finale tegen Barbora Krejcikova (WTA D-120) en Renata Voracova (WTA D-54). Een opsteker voor de organisatie en de fans, die dus ook zaterdag kunnen supporteren voor de Belgische meisjes.

Enkelspel

In het enkelspel stonden vandaag de tweede ronde wedstrijden op het programma. De 18-jarige Nederlandse Indy De Vroome (WTA-247) was tot dusver de verrassing van het toernooi en startte vol vertrouwen aan haar wedstrijd tegen zesde reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA-16). De speelster van de Kim Clijsters Academy kwam al snel een break voor in de eerste set, maar kon die niet lang behouden. De Slovaakse kwam op dreef en haalde uiteindelijk de eerste set met 6-3 binnen. In de tweede set regende het breaks in het begin, maar daarna kwam de Nederlandse op dreef. Ze pakte 16 punten op rij en kon zo een mooie voorsprong opbouwen, goed voor 3-6 setwinst. In de derde set slopen er echter foutjes in het spel van de Nederlandse, en zo plaatste Cibulkova zich met 6-2 in set drie voor de kwartfinale.

Vierde reekshoofd Lucie Safarova (WTA-15) moest het in de tweede enkelpartij opnemen tegen de Française Kristina Mladenovic (WTA-74). De Tsjechische haalde het met 6-4 6-1 na 1 uur en 12 minuten. De Italiaanse furie Francesca Schiavone (WTA-81) kwam via de kwalificaties op de hoofdtabel, maar bewees dat ze op 34-jarige leeftijd nog altijd meedoet met de top. Ze mepte het Duitse tweede reekshoofd Angelique Kerber (WTA-10) naar huis met indrukwekkende 6-1 6-1 cijfers.

Tennisfans keken vooral uit naar het optraden van topreekshoofd Eugenie Bouchard (WTA-7), die heel wat toeschouwers naar de avondsessie lokte. Ze kreeg een vrijstelling voor de eerste ronde, en voor de wedstrijd ging het gerucht de ronde dat ze door een blessure slechts éénmaal had kunnen trainen in Antwerpen. Tegenstandster was de Duitse Mona Barthel (WTA-42) die Klaartje Liebens (WTA-332) uitschakelde. De Canadese begon aanvankelijk goed aan de wedstrijd, en kwam al snel een break op voorsprong. Met 6-4 haalde de topfavoriete de eerste set binnen. Daarna stuikte het spel van Bouchard echter in elkaar. Ze kon amper nog een spelletje binnenhalen en verloor met 1-6 en 2-6. Een serieuze teleurstelling voor de fans en de organisatie.

Op court 1 was achtste reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-22) met 6-3 en 6-3 te sterk voor de Duitse Annika Beck (WTA-63). Ook vijfde reekshoofd Carla Suarez-Navarro (WTA-17) plaatste zich bij de laatste acht, zij versloeg Flipkens-killer Monica Niculescu (WTA-57) met 4-6 6-0 6-2. Zevende reekshoofd Alizé Cornet (WTA-19) moest het onderspit delven tegen Barbora Zahlavova-Strycova (WTA-23), die Yanina Wickmayer in de eerste ronde versloeg. De Tsjechische won met 6-4 6-2.

Dubbelspel

De Spaanse topreekshoofden Anabel Medina Garrigues (WTA D-27) en Arantxa Parra Santonja (WTA D-36) kwamen als eerste in actie op Centre Court. Met 6-3 en 6-2 versloegen zij het Tsjechisch-Slowaakse duo Klara Koukalova (WTA D-48) en Magdalena Rybarikova (WTA D-74). Hun tegenstandsters in de halve finale zijn nog niet bekend. Een finale tegen het Belgische duo Mestach/Van Uytvanck behoort tot de mogelijkheden.

Tweet van de dag

Fotograaf Jimmie bezorgde ons al hele leuke foto’s van het toernooi, maar is duidelijk geen fan van de Belgische dancemuziek. Smaken verschillen?

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws