Home » Grand Slam » Tsitsipas knalt naar halve finale, Medvedev overleeft matchpunt

Tsitsipas knalt naar halve finale, Medvedev overleeft matchpunt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stefanos Tsitsipas (ATP-4) heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de halve finales van de Australian Open (Australië, Grand Slam). Daniil Medvedev (ATP-2) knokte zich in vijf sets naar de laatste vier.

Tsitsipas moest het opnemen tegen de 20-jarige Jannik Sinner (ATP-10). De Griek speelde een erg sterke partij en gunde de jonge Italiaan weinig kansen. Na iets meer dan twee uur wist Tsitsipas zich met 6-3, 6-4 en 6-2 te plaatsen voor de halve finales.

Medvedev keert partij om

Daniil Medvedev - © Luke Hemer (Tennis Australia)
Daniil Medvedev – © Luke Hemer (Tennis Australia)

Medvedev had heel wat moeite met negende reekshoofd Felix Auger-Aliassime (ATP-9). De jonge Canadees liep 6-7 (4) en 3-6 uit en leek voor een verrassing te gaan zorgen in de Rod Laver Arena. Medvedev vond echter zijn beste spel terug, redde een matchpunt en hing met 7-6 (2) en 7-5 de bordjes opnieuw gelijk.

Medvedev moest al snel in de vijfde set breakpunten wegwerken, maar slaagde erin om in het volgende spelletje zelf door de opslag van Auger-Aliassime te gaan. De Canadees forceerde nog enkele breakpunten, maar uiteindelijk trok Medvedev met 6-4 aan het langste eind.

Medvedev en Tsitsipas ontmoeten elkaar in de halve finale, een heruitgave van vorig jaar. Toen won de Rus in drie sets, maar op Roland Garros waren de rollen omgekeerd. De andere halve finale gaat tussen Rafael Nadal (ATP-5) en Matteo Berrettini (ATP-7).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS