Home » ITF » Tweemaal prijs: Bergs en Costoulas winnen finale

Tweemaal prijs: Bergs en Costoulas winnen finale

Tweemaal prijs: Bergs en Costoulas winnen finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-153) en Sofia Costoulas (WTA-296) hebben hun seizoen afgesloten met toernooiwinst. Bergs was de beste in Yokkaichi (Japan, CH 100), terwijl Costoulas de hoofdprijs pakte in Limassol (Cyprus, W25).

Costoulas stond voor de tweede week op rij in de finale, Bergs voor de tweede keer in drie weken.

Bergs moest aan de bak tegen derde reekshoofd de Amerikaan Michael Mmoh (ATP-114). Na een makkelijke eerste set, die de Belg won met 6-2, bleek set twee een lastigere opgave.

Maar de 24-jarige Bergs gaf niet op en haalde de set binnen in een tiebreak. Het werd 7-6 (2). Zo pakt Bergs zijn zevende titel uit zijn carrière, na vorige week ook al de beste te zijn in Drummondville (Canada, CH 80).

Bergs was enorm blij met zijn overwinning: “Ik ben erg blij om die trofee vandaag hier in Japan in de wacht te slepen. Zo trots op mijn team om te zien waar we nu staan.”

“We hebben veel blessures en tegenslagen moeten overwinnen, maar dat weerhield ons er niet van om te verbeteren. Voor zover ik weet gaat het erom elke dag beter te worden, en als je daarvoor beloond wordt, is het allemaal de moeite waard.”

(lees verder onder de Instagrampost en de post op X, het vroegere Twitter)

Vorige week finaliste, nu winnares

De 18-jarige Costoulas bereikte vorige week al de finale in Limassol (Cyprus, W25), waar ze nipt haar meerdere moest erkennen in tegen Hanne Vandewinkel (WTA-343).

Maar deze keer was het wel raak. Costoulas speelde tegen Silvia Ambrosio (WTA-255), die geen verhaal had tegen het spel van de Belgische.

Het werd 6-1 en 6-3. Het is de tweede W25-titel voor Costoulas.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws