Home » Nieuws » Twijfels over deelname Thiem aan US Open

Twijfels over deelname Thiem aan US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Omwille van een polsblessure is het onzeker of Dominic Thiem (ATP-6) zijn titel op de US Open zal kunnen verdedigen.

In 2020 won Thiem op de US Open zijn eerste Grand Slam. De Oostenrijker kent tot nu toe echter een kwakkelseizoen met onder andere een nederlaag in de eerste ronde op Roland Garros. Op het toernooi van Mallorca liep hij een polsblessure op waardoor hij Wimbledon moest missen.

Ondertussen begint de tijd te dringen voor de US Open waar Thiem zijn titel verdedigt. Tegen de Oostenrijkse krant Salzburger Nachrichten liet het team van Thiem weten dat er nog geen datum bekend is wanneer het nummer zes zal terugkeren.

Thiems entourage mikt wel op een terugkeer dit seizoen: “We hebben nog geen terugkeerdatum omdat we verder medisch advies volgen. Het is wel zeker dat Dominic dit jaar zal terugkeren op de tennisvelden. Het genezingsproces verloopt zoals gehoopt.”

Aangezien de US Open start op 30 augustus, is het onzeker of de titelverdediger op tijd klaar geraakt. Fysiotherapeut Alex Strober geeft meer toelichting: “Dominic vertrouwt de dokters vanaf de start en zal hun advies volgen. Hij weet dat hij geduldig moet zijn.”

Ondertussen is de 27-jarige Thiem wel terug aan het trainen maar hij zou enkel met zachte tennisballen oefenen om zijn pols niet te veel te belasten. Zo postte Thiem twee weken geleden een video van een training en plaatste hij vrijdag een foto van zichzelf op een atletiekpiste met een bericht “Goede dag op de piste!”

Dominic Thiem - © Instagram (Dominic Thiem)
Dominic Thiem – © Instagram (Dominic Thiem)

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS