Home » Grand Slam » Wimbledon » Uitbarsting Medvedev na wedstrijd Bemelmans krijgt een staartje

Uitbarsting Medvedev na wedstrijd Bemelmans krijgt een staartje

Uitbarsting Medvedev na wedstrijd Bemelmans krijgt een staartje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na de verloren partij tegen Ruben Bemelmans (ATP-124) liet Daniil Medvedev (ATP-49) zich van zijn kleinste kant zien. Hij krijgt nu een geldboete voor onsportief gedrag. Ook Bernard Tomic (ATP-59) heeft een boete aan zijn broek. 

Na zijn verloren wedstrijd woensdag, nam Medvedev zijn portefeuille uit en begon met munten te gooien naar de stoel van scheidsrechter Mariana Alves. De Rus ontkende dat hij hiermee zou insinueren dat de Alves omgekocht zou zijn. Achteraf bood hij zijn excuses aan:

“Ik was erg gefrustreerd, het had geen betekenis. Het spijt me”, aldus Medvedev.

Spijtbetuigingen ten spijt, hij werd beboet voor onsportief gedrag voor zowel tijdens als na de wedstrijd. Hij mag nu £ 5 780 ophoesten, zo’n 6 596 euro.

“Ik verveel me op het veld”

Ook de Australiër Tomic werd op het matje geroepen. Hij gaf een merkwaardig interview na zijn verloren wedstrijd in de eerste ronde tegen Mischa Zverev (ATP-30). Tomic gaf toe een blessure te veinzen opdat zijn tegenstander zich wat zou inhouden bij het serveren. Hij deed ook volgende verklaring:

“Ik verveeld me een beetje als ik heel eerlijk ben”, aldus de 24-jarige Tomic.

“Ik ben nu 24, ik kwam op de tour toen ik 16-17 jaar oud was. Ik draai dus al een tijdje mee en soms voel ik me super oud, maar ben het niet. Ik ben nog steeds 24 en het was moeilijk om mijn motivatie te vinden vandaag.”

Dit is niet de eerste keer dat de Australiër in opspraak komt met zijn openhartige uitspraken. Hij krijgt een boete van £ 11 600, of 13 238 euro.

“Het kan me weinig schelen of ik de vierde ronde haal op de US Open of eruit vlieg in de eerste ronde. Voor mij is dat hetzelfde. Weet je, ik speel nog tien jaar verder en ik weet dat ik na mijn carrière niet meer hoef te werken.”

Onder meer Martina Navratilova reageerde dat hij dan maar “een nieuwe job moest zoeken.” Mats Wilander bood een ander perspectief op de zaak:

“Hij probeert uit te leggen hoe hij zich voelt, wat er aan de hand is. Ik kan je garanderen dat iedere speler hier op Wimbledon zich ooit zo gevoeld heeft. Ik apprecieer zijn eerlijkheid.”

Hij verwees naar de recente mindere periodes van Andy Murray (ATP-2) en Novak Djokovic (ATP-4).

“Denk je dat Andy Murray zich niet emotioneel leeg voelde voor een stuk van dit jaar? En ik denk dat het exact is wat Novak Djokovic is overkomen op Roland Garros vorig jaar. Iedereen zal zich wel eens vervelen of zich emotioneel uitgeblust voelen, maar de meeste spelers zijn niet zo eerlijk als Tomic. Ze hebben sponsors die ze gelukkig moeten houden en ze willen de Tour (ATP, nvdr.) gelukkig houden”, besluit Wilander.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws