Home » Grand Slam » US Open » US Open 2016: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

US Open 2016: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

US Open 2016: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor de start van de laatste grandslam van het jaar schotelden we drie van onze redacteurs vier vragen voor: “Wie wint de US Open?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier lees je alvast onze verwachtingen van de Belgen.

Vrouwen

Melissa

Flipkens heeft deze zomer al bewezen dat ze kan stunten, maar ik vrees dat het tegen Simona Halep toch moeilijk zal worden. Wickmayer overleeft de eerste ronde, maar Venus Williams in de tweede ronde wordt lastig. Elise Mertens maakt haar debuut op een Grand Slam en mag meteen aan de bak tegen Muguruza, als ze niet te veel onder de indruk is van de omstandigheden kan ze volop haar kans gaan. Van Uytvanck heeft als lucky loser nog de mooiste loting en mag dromen van een derde ronde tegen Cibulkova.

Elise Mertens - © Melissa Van de Wiele
Elise Mertens – © Melissa Van de Wiele

Wouter

De Belgische meisjes hebben het niet getroffen met de loting. Flipkens zal opnieuw moeten stunten in haar eerste ronde tegen nummer vijf Simona Halep. Ze is in vorm en moet voluit voor haar kansen gaan. Volgens mij zal Wickmayer in de tweede ronde verliezen van Venus Williams. Voor Elise Mertens is de hoofdtabel al een superprestatie. Ze kan volop genieten van een eerste ronde tegen nummer drie Muguruza. Lucky loser Van Uytvanck heeft nog de beste kansen op de US Open. Een tweede ronde is zeker mogelijk want ze speelt in de eerste ronde tegen een lager gerangschikte kwalificatiespeler. En daarna is ze niet kansloos tegen 21e reekshoofd Irina-Camelia Begu.

Christophe

De Belgische meisjes kregen geen cadeaus bij de loting. Ik vrees dat een derde ronde moeilijk wordt.

Alison Van Uytvanck - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Alison Van Uytvanck – © Philippe Buissin/IMAGELLAN©Philippe Buissin / IMAGELLAN
Mannen

Melissa

Darcis overleeft de eerste ronde en mag daarna op een showcourt John Isner bekampen. De match wordt beslist in enkele tiebreaks en daarin kan het alle kanten op. Goffin zal vanaf de tweede ronde sterk voor de dag moeten komen om Troicki en Karlovic te verslaan. Als dat lukt moet hij nog eens alles uit de kast halen in de vierde ronde tegen Nishikori.

David Goffin - © Christopher Levy (flickr)
David Goffin – © Christopher Levy (flickr)

Wouter

Darcis kan zeker de tweede ronde bereiken want in de eerste ronde treft hij met nummer 92 Jordan Thompson een haalbare maar moeilijke tegenstander. In een mogelijke tweede ronde is volgens mij een stunt tegen reekshoofd John Isner te hoog gegrepen. Goffin heeft geen gemakkelijke loting. In de derde ronde kan hij nog wel voorbij opslagkanon Karlovic. In een mogelijke vierde ronde wacht een spannend duel met zevende reekshoofd Kei Nishikori. Een stunt is moeilijk maar mogelijk en zou al een heel sterke prestatie zijn.

Christophe

Ik zie David Goffin redelijk presteren in zijn eerste rondes, maar ook niet meer dan dat. Steve Darcis kan altijd wat meer op evenementen voor eigen publiek én op grandslams. Een tweede ronde tegen John Isner kan erg boeiend worden. Ik zie hem deze confrontatie misschien verliezen, maar niet zonder slag of stoot.

Steve Darcis - © Tani CH
Steve Darcis – © Tani CH

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws