Home » Grand Slam » US Open » US Open 2016: Wie verrast volgens onze redactie?

US Open 2016: Wie verrast volgens onze redactie?

US Open 2016: Wie verrast volgens onze redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor de start van de laatste grandslam van het jaar schotelden we drie van onze redacteurs vier vragen voor: “Wie wint de US Open?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier lees je alvast wie volgens onze redactie de wereld zal verbazen.

Vrouwen

Melissa

Elina Svitolina is klaar voor haar grote doorbraak. Ze bewees in Rio dat ze Serena Williams kan verslaan en met Justine Henin heeft ze een coach aan haar zijde met veel ervaring in Grand Slams. Nu enkel nog leren om twee weken constant te presteren.

Elina Svitolina - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Elina Svitolina – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Wouter

Misschien zorgt olympisch kampioene Monica Puig wel opnieuw voor de grootste verrassing. In de derde ronde komt ze (waarschijnlijk) nummer drie Garbine Muguruza waartegen ze in Rio nog met 6-1 en 6-1 van won.

Christophe

Monica Puig verraste al op de Olympische Spelen, maar heeft alles in zich (en de loting mee) om ook in New York ver te geraken. Als ze haar eerste ronde overleeft (de Chinese Saisai Zheng niet onderschatten) ligt de weg naar de kwartfinale open.

Monica Puig- © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Monica Puig- © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Mannen

Melissa

Twee ex-winnaars zouden dit jaar wel eens opnieuw voor sensatie kunnen zorgen. Juan Martin Del Potro liet in Rio zien dat hij terug op topniveau is, en Marin Cilic is in bloedvorm na een zege in Cincinnati en een coachwissel.

Marin Cilic - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Marin Cilic – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Wouter

Juan Martin Del Potro, het Argentijnse opslagkanon, is helemaal terug van (heel lang) weggeweest. Hij veroverde in 2009 als jonkie op de US Open zijn enige grandslam en voelt zich in New York dus volledig in zijn sas. Om ver te raken op de US Open, zal hij echter moeten stunten tegen heel veel reekshoofden, onder andere Johnson, Ferrer, Thiem, Wawrinka en Murray.

Christophe

Lucas Pouille
verraste al op Wimbledon en heeft geen al te moeilijke loting op de US Open. Ik zie de Fransman dus vrij ver geraken, net als Nick Kyrgios die we misschien een laatste keer als verrassing mogen bestempelen? Volgend jaar is hij alleszins een vaste waarde, een subtopper.

Lucas Pouille - © Marianne Bevis (flickr)
Lucas Pouille – © Marianne Bevis (flickr)

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws