Home » Grand Slam » US Open » #US Open 2017: Wat doen de Belgen volgens onze redactie

#US Open 2017: Wat doen de Belgen volgens onze redactie

#US Open 2017: Wat doen de Belgen volgens onze redactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor de start van de US Open 2017 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint de US Open?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je te weten hoe ver de Belgen het volgens ons zullen schoppen.

Vrouwen

Steven
Voor de loting zou ik één naam gezegd hebben: Elise Mertens (WTA-39). De 21-jarige Hamontse is dit jaar in uitstekende doen, maar kende geen geluk met de loting. Mertens werd gekoppeld aan Madison Keys (WTA-16), winnares in Stanford. Een te lastige opgave vrees ik. Yanina Wickmayer (WTA-129), recent weggezakt uit de top honderd, ontmoet Lesia Tsurenko (WTA-30), eveneens een lastige tegenstandster. Alison Van Uytvanck (WTA-97) van haar kant moet in staat zijn om de Chinese Saisai Zheng (WTA-84) opzij te zetten en mag dan wellicht aantreden tegen Julia Görges (WTA-33). Al verwacht ik dat Kirsten Flipkens (WTA-73), die in New Haven mooie dingen liet zien, het verst zal geraken. Met Madison Brengle (WTA-80) krijgt ze in principe een mooie opwarmer en met Elena Vesnina (WTA-18), helemaal niet in vorm, zit er zeker een derde ronde in.

Kirsten Flipkens - © Melissa Van de Wiele
Kirsten Flipkens – © Melissa Van de Wiele

Wouter
Ik denk niet dat Wickmayer voorbij de eerste ronde geraakt. Mertens is dé speelster-in-vorm maar kent opnieuw een moeilijke loting. Als ze kan stunten, kan ze ver geraken. Flipkens heeft haar goede vorm teruggevonden in New Haven en kan mikken op een derde ronde. Van Uytvanck treft in de eerste twee rondes haalbare tegenstanders en kan in de derde ronde uitkomen tegen de Britse Johanna Konta (WTA-7).

Alison Van Uytvanck - © Jimmie48 Tennis Photography
Alison Van Uytvanck – © Jimmie48 Tennis Photography

Kristof
Mertens kent een beetje pech bij de loting, ze moet het meteen tegen Keys opnemen. Ze speelden nog nooit eerder tegen elkaar, maar Mertens laat zien dat ze klaar is voor aansluiting met de subtop. Ik verwacht een grote stunt van de Hamontse. Een vierde ronde ligt zelfs binnen de mogelijkheden. Flipkens zal in de tweede ronde waarschijnlijk uitkomen tegen Vesnina die al jaren aanleunt bij de subtop. ‘Flipper’ zal in de tweede ronde onderuit gaan en mist zo een confrontatie met Mertens. Voor Wickmayer ziet het er minder goed uit, ik zie haar de eerste ronde niet overleven. Voor Van Uytvanck ligt er een mooie kans om de tweede of zelfs de derde ronde te halen.

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography
Elise Mertens – © Jimmie48 Tennis Photography

Rob
Zowel de Belgische mannen als vrouwen krijgen geen makkelijke loting voor de voeten gegooid. Voor Wickmayer vrees ik een exit na ronde één, terwijl Flipkens een tweede ronde zou moeten kunnen halen. Een derde ronde voor Van Uytvanck zou leuk zijn, al wordt dat met ervaren rot Julia Georges op haar pad niet eenvoudig. Stiekem hoop ik op een vierde ronde voor Mertens, wat voor haar een ultieme kers op de taart zou zijn na dit knalseizoen. Als ze zich in de eerste ronde van thuisspeelster Keys weet te ontdoen, ligt die tweede week in elk geval binnen de mogelijkheden.

Yanina Wickmayer - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Yanina Wickmayer – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Mannen

Steven
David Goffin (ATP-14) en Steve Darcis (ATP-66) mogen in principe niet struikelen over hun eerste hordes. Met respectievelijk Julien Benneteau (ATP-100) en Guido Pella (ATP-72) krijgen ze twee haalbare kaarten, al valt af te wachten of beide heren volledig blessurevrij kunnen tennissen. Geen rechtstreeks duel tussen Goffin en Darcis zou hoe dan ook een ontgoocheling zijn. Ik vermoed dat ‘La Goff’ zal sneuvelen in de vierde ronde tegen Girgor Dimitrov (ATP-9), recent nog winnaar in Cincinnati. Al moet hij dan ook eerst nog voorbij de altijd taaie Fransman Gaël Monfils (ATP-22). Tot slot verwacht ik dat Ruben Bemelmans (ATP-96) een maatje te klein zal zijn voor subtopper Lucas Pouille (ATP-20).

David Goffin - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
David Goffin – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Wouter
Bemelmans zal niet kunnen stunten tegen Pouille. Ik hoop op een tweede ronde Goffin – Darcis. Na zijn terugkeer na zijn blessure heeft Goffin zijn goede vorm nog niet teruggevonden en ik vrees dat dit op de US Open ook nog niet zal gebeuren. Een mogelijke derde ronde tegen Monfils wordt al een moeilijke opgave en in de vierde ronde denk ik dat Dimitrov te sterk zal zijn.

Ruben Bemelmans - © Kate (flickr)
Ruben Bemelmans – © Kate (flickr)

Kristof
Het valt te verwachten dat we een tweede ronde Goffin – Darcis zullen zien. Als Goffin in de derde ronde voorbij Monfils raakt, zal hij waarschijnlijk tegen Dimitrov uitkomen. Dat is vermoedelijk het eindstation voor onze Belgische nummer één. Maar mogen we toch op een kwartfinale tegen Nadal hopen? Bemelmans zal waarschijnlijk in de eerste ronde de duimen moeten leggen tegen Pouille.

Steve Darcis - © Melissa Van de Wiele
Steve Darcis – © Melissa Van de Wiele

Rob
Een tweede ronde tussen Goffin en Darcis zou voor de Belgische tennisfans een geweldige affiche zijn. Daarna hopen op een tweede week voor ‘La Goff’ met een vierde ronde tegen Dimitrov als eindstation, al moet hij dan met Monfils in de derde ronde wel eerst voorbij een aartsmoeilijke opdracht.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws