Home » Grand Slam » US Open » US Open krijgt droomfinale tussen Nadal en Medvedev

US Open krijgt droomfinale tussen Nadal en Medvedev

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De finalisten van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) bij de mannen zijn bekend. Rafael Nadal (ATP-2) gaat zondag de strijd aan met Daniil Medvedev (ATP-5).

Met twee finales en één titel is Medvedev dé speler van de Amerikaanse hardcourtzomer. In de halve finale stond hij tegenover Grigor Dimitrov (ATP-78), die na anderhalf jaar in de schaduw opnieuw zijn beste tennis liet zien. Medvedev en Dimitrov waren aan elkaar gewaagd in de eerste set, de Bulgaar had kansen maar uiteindelijk was het toch de Rus die met 7-6 (5) aan het langste eind trok. Ook daarna bleef Medvedev zijn zenuwen de baas, hij won de volgende sets met 6-4 en 6-3 en stoot zo door naar zijn eerste grandslamfinale.

Nadal kroop tegen toernooirevelatie Matteo Berrettini (ATP-25) door het oog van de naald. In de tiebreak van de eerste set kreeg de Italiaan twee setpunten, maar toch was het nog de Spanjaard die met 7-6 (6) de set binnenhaalde. Nadal ging door op zijn elan, en won vervolgens met 6-4 en 6-1.

Nadal kan de US Open voor de vierde keer winnen en zijn totaal op 19 Grand Slams brengen. Eerder deze zomer speelden Nadal en Medvedev tegen elkaar in Montreal, toen won de Spanjaard autoritair met 6-3 en 6-0.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden