Home » Grand Slam » US Open: Van Uytvanck overleeft eerste ronde niet, Flipkens stoot wel door

US Open: Van Uytvanck overleeft eerste ronde niet, Flipkens stoot wel door

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-60) is uitgeschakeld in het enkelspel op de US Open. Kirsten Flipkens (WTA-72) plaatste zich wel voor de tweede ronde.

De eerste set tussen Van Uytvanck en de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-74) was een allegaartje van breakpunten: Giorgi snoepte één keer de opslag af van onze landgenote, maar Van Uytvanck deed dat op haar beurt drie keer, wat resulteerde in een ogenschijnlijk vlotte 6-2.

In set twee kon Van Uytvanck geen breakpunten meer versieren. Giorgi verzilverde er op haar beurt twee van de drie: 6-1.

Ook in de derde set besloot een waar breakpuntenfestival (maar liefst negen) opnieuw over winst en verlies. Van Uytvanck ging twee keer door de opslag van haar opponente, maar die brak één keertje meer: 7-5 voor Giorgi.

De Belgische loopt zo een confrontatie met Naomi Osaka (WTA-9) mis in de tweede ronde.

Flipkens door in twee

Flipkens had het niet onder de markt met de Zweedse Rebecca Peterson (WTA-48). Haar partij duurde maar liefst 2 uur en 2 minuten, maar kantelde uiteindelijk toch in het voordeel van de Belgische: 7-6 (1) en 6-4. Peterson kreeg in de hele partij dertien breakkansen, maar kon er daarvan maar eentje verzilveren.

In de tweede ronde wacht Flipkens de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA-63) die op het toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, Premier) pas in de kwartfinale verloor tegen Elise Mertens (WTA-18).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER