Home » Grand Slam » US Open » #USOpen 2017: Preview dag 11: Première voor Gérard en Clijsters, Amerikaanse kaskrakers in halve finales

#USOpen 2017: Preview dag 11: Première voor Gérard en Clijsters, Amerikaanse kaskrakers in halve finales

#USOpen 2017: Preview dag 11: Première voor Gérard en Clijsters, Amerikaanse kaskrakers in halve finales

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag 11 van de US Open 2017 verwelkomt New York drie Belgen. Naast Zizou Bergs (ITF-28) maken ook Joachim Gérard (ITF D-6) en Kim Clijsters hun rentree. In het enkelspel bij de vrouwen is het uitkijken naar de volledig Amerikaanse halve finales.

De Belgen

Drie Belgen op het Amerikaanse hardcourt op donderdag:

1) Bergs neemt het aan de zijde van Fransman Dan Added (ITF-40) op tegen vijfde reekshoofden Sebastian Baez (ITF-14) en Thiago Seyboth Wild (ITF-16). Die vijfde reekshoofden wankelden in hun beide partijen al op het randje van de uitschakeling (met twee supertiebreaks, respectievelijk [11-9] en [12-10]). Bergs en Added maakten daarentegen, na een moeilijke eerste partij, indruk tijdens hun tweede ronde waarin ze makkelijk de vierde reekshoofden naar huis stuurden.

Zizou Bergs - © Zima Fotografie – www.zima.be
Zizou Bergs – © Zima Fotografie – www.zima.be

2) Voor Gérard start de US Open pas op donderdag. Zijn eerste enkelpartij is zelfs pas voor vrijdag, maar op donderdag speelt hij wel al zijn eerste dubbelpartij. In wat meteen ook de halve finale is, neemt hij het aan de zijde van de Zweed Stefan Olsson (ITF D-9) op tegen de eerste reekshoofden: Stephane Houdet (ITF D-1) en Nicolas Peifer (ITF D-2). Zeker geen makkelijke klus dus.

Joachim Gérard - © Richard Van Loon (tennisfoto.net)
Joachim Gérard – © Richard Van Loon (tennisfoto.net)

3) Ook Clijsters is dit jaar opnieuw van de partij in New York. In de Women’s Champions Doubles treedt ze samen met de Amerikaanse Martina Navratilova aan. Samen kruisen ze de degens met een volledig Amerikaans duo: Tracy Austin en Gigi Fernandez.

Matches of the day

Natuurlijk gaat op donderdag nog meer aandacht uit naar de eerste halve finales, die bij de vrouwen. In een redelijk unieke strijd, vechten vier Amerikaanse dames daar uit wie voor de beker mag gaan strijden.

Het hoogst gerangschikte reekshoofd dat nog op de tabellen staat, en meteen ook de enige grandslamwinnares, is Venus Williams (WTA-9). In de eerste halve finale van de dag neemt zij het op tegen Sloane Stephens (WTA-83). Beide speelsters maakten al indruk in hun campagne, maar het is toch Stephens die het wat vaker moeilijk had tijdens haar matchen. Is Williams, bij gebrek aan de afwezigheid van haar oudere zus, op weg om toch een nieuwe beker aan de familiecollectie toe te voegen? Of gaat Stephens er toch nog een stokje voor steken? De geschiedenis is in elk geval aan de kant van Stephens, die beide vorige duels won: in 2013 liet Williams verstek gaan voor het duel, in 2015 rekende Stephens op Roland Garros in twee sets af met Williams.

Venus Williams - © Beth Wilson (flickr)
Venus Williams – © Beth Wilson (flickr)

In de tweede halve finale kijken vijftiende reekshoofd Madison Keys (WTA-16) en twintigste reekshoofd CoCo Vandeweghe (WTA-22) elkaar in de ogen. Dat zij elkaar nog zouden tegenkomen op deze US Open was bijna voorbestemd, want ze speelden ook al in twee voorbereidingstoernooien van de US Open tegen elkaar. In Stanford was Keys in de finale in twee sets te sterk (7-6 (4) & 6-4). Een dikke week later deed ze dat kunstje nog eens over in de tweede ronde van Cincinnati, al had ze er toen wel drie sets voor nodig (6-4, 3-6 & 6-3). Kan Vandeweghe het tij doen keren in wat ongetwijfeld een wervelend stadion zal zijn? Of houdt Keys het hoofd koel en het been stijf en gaat ze zo voor drie op een rij?

Madison Keys - © Jimmie48 Tennis Photography
Madison Keys – © Jimmie48 Tennis Photography

[alert type=”info” title=”Programma dag 11″]

De Belgen

SF: Tracy Austin (USA) & Gigi Fernandez (USA) vs. Kim Clijsters & Martina Navratilova (USA)
Court 7, 19.00 uur Belgische tijd (13.00 uur Amerikaanse tijd).

SF: [1] Stéphane Houdet (FRA) & Nicolas Peifer (FRA) vs. Joachim Gérard & Stefan Olsson (SWE)
Grandstand, derde partij vanaf 18.00 uur Belgische tijd (12.00 uur Amerikaanse tijd), na twee mannendubbels.

QF: Dan Added (FRA) & Zizou Bergs vs. [5] Sebastian Baez (ARG) & Thiago Seyboth Wild (BRA)
Court 12, vijfde partij vanaf 18.00 uur Belgische tijd (12.00 uur Amerikaanse tijd), na vier juniorenmatchen.

Matches of the day

SF: [9] Venus Williams (USA) vs. Sloane Stephens (USA)
Arthur Ashe Stadium, 1.00 uur Belgische tijd (19.00 uur Amerikaanse tijd).

SF: [20] CoCo Vandeweghe (USA) vs. [15] Madison Keys (USA)
Arthur Ashe Stadium, tweede partij vanaf 1.00 uur Belgische tijd (19.00 uur Amerikaanse tijd), na een mannenmatch.

[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws