Home » Grand Slam » US Open » #USOpen18: Preview dag 9: Bovy verdedigt Belgische eer, kwartfinales voor toppers

#USOpen18: Preview dag 9: Bovy verdedigt Belgische eer, kwartfinales voor toppers

#USOpen18: Preview dag 9: Bovy verdedigt Belgische eer, kwartfinales voor toppers

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De negende dag van de US Open staat in het teken van de eerste vier kwartfinales: twee bij de mannen, twee bij de vrouwen. De meeste Belgen zijn ondertussen naar huis, en dus rust de Belgische eer op dag negen volledig op de jonge schouders van Arnaud Bovy (ITF-28).

De Belgen

In zijn derde grandslamtoernooi uit z’n carrière plaatste Bovy zich voor de tweede ronde. Hoewel hij uitgesproken favoriet was tegen een thuisspeler, gebeurde dat niet helemaal zonder problemen. Ook in de tweede ronde staat Bovy tegenover een Amerikaan. Met Cannon Kingsley (ITF-36) wordt dat ook opnieuw iemand die lager geklasseerd staat. Kingsley verraste in de eerste ronde echter door Gilbert Soares Klier Junior, het negende reekshoofd en ‘s werelds nummer 10, naar huis te slaan. Zeker geen makkelijke opdracht dus, al is het een mooie kans om, na Wimbledon, opnieuw de derde ronde van een Grand Slam te bereiken. Bovy begint er rond de klok van zeven (Belgische tijd) aan.

Arnaud Bovy - © Facebook (Bovy Family Sports)
Arnaud Bovy – © Facebook (Bovy Family Sports)

Mathces of the day

Vier kwartfinales staan er op het programma, hoewel het misschien niet de verwachte, grote affiches zijn. Vier keer wordt een grandslamkampioen uitgedaagd door uitgesproken underdogs.

Eerst is het de beurt aan titelverdedigster en Elise-killer Sloane Stephens (WTA-3). Zij neemt het op tegen negentiende reekshoofd Anastasija Sevastova (WTA-18). Sevastova heeft nooit echt potten gebroken op de Grand Slams, maar de US Open lijkt haar toch bijzonder goed te liggen. 2018 is namelijk al het derde jaar op rij waarin ze in New York de kwartfinales haalt. Verder geraakte ze echter nooit. De kwartfinale is een heruitgave van die van vorig jaar, toen Stephens het uiteindelijk na een hels gevecht in drie sets wist te halen. Enkele weken geleden ging Stephens ook nog eens routineus voorbij Sevastova, al wist de Letse hun derde ontmoeting daartussen wel winnend af te sluiten.

Sloane Stephens - © Jimmie48 Tennis Photography
Sloane Stephens – © Jimmie48 Tennis Photography

De tweede kwartfinale bij de vrouwen is die tussen Serena Williams (WTA-26) en Karolina Pliskova (WTA-8). Hoewel Williams de favoriete is, heeft ook Pliskova de ervaring om ver te geraken in de US Open. In 2016 bereikte ze er bijvoorbeeld de finale, onder andere door in de halve finales af te rekenen met, jawel, Williams. Hun enige andere ontmoeting – die al dateert van 2014 – staat wel op het conto van Williams.

Serena Williams - © Jimmie48 Tennis Photography
Serena Williams – © Jimmie48 Tennis Photography

Bij de mannen zijn Rafael Nadal (ATP-1) en Juan Martin Del Potro (ATP-3) de kampioenen die uitgedaagd worden. Del Potro kijkt aan tegen opslagkanon John Isner (ATP-11). Het wordt al de twaalfde keer dat beide heren elkaar in de ogen kijken op het professionele circuit. Del Potro won maar liefst zeven van die ontmoetingen, en ook de laatste eerder dit jaar was voor de Argentijn. Isners opslag zal sowieso à point moeten zijn, wil hij de rotsvaste Del Potro aan het wankelen krijgen.

Juan Martin Del Potro - © Christopher Levy (www.flickr.com)Juan Martin Del Potro – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Als laatste wedstrijd staat Nadal tegen Dominic Thiem (ATP-9) gepland. Ook zij zijn al toe aan hun elfde ontmoeting. Nadal won zeven van die ontmoetingen, inclusief de finale van Roland Garros dit jaar. Verrassend genoeg wordt deze wedstrijd pas de allereerste die ze niet op gravel zullen afwerken. En dat is net wat in het voordeel van Thiem kan spelen. Op gravel zal de Oostenrijker het altijd moeilijker hebben om gravelkoning Nadal te verslaan, maar op een andere ondergrond kunnen er net dat tikkeltje meer kansen komen die nodig zijn om de nummer één van de wereld te vloeren.

Rafael Nadal - © Christopher Levy (flickr)
Rafael Nadal – © Christopher Levy (flickr)

[alert title=Programma dag 9”]

De Belgen

R2: Arnaud Bovy (BEL) vs. Cannon Kingsley (USA)
Court 5, tweede partij vanaf 17.00 uur Belgische tijd

Matches of the Day

QF: [3] Sloane Stephens (USA) vs. [19] Anastasija Sevastova (LAT)
Arthur Ashe Stadium, eerste partij om 18.00 uur Belgische tijd

QF: [3] Juan-Martin Del Potro (ARG) vs. [11] John Isner (USA)
Arthur Ashe Stadium, tweede partij vanaf 18.00 uur Belgische tijd, niet voor 19.30 uur

QF: [17] Serena Williams (USA) vs. [8] Karolina Pliskova (CZE)
Arthur Ashe Stadium, eerste partij om 1.00 uur Belgische tijd

QF: [1] Rafael Nadal (ESP) vs. [9] Dominic Thiem (AUT)
Arthur Ashe Stadium, tweede partij vanaf 1.00 uur Belgische tijd

[/alert]

 

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws