Home » Davis Cup » Van Herck maakt selectie bekend voor halve finale tegen Australië

Van Herck maakt selectie bekend voor halve finale tegen Australië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Davis Cup-kapitein Johan Van Herck heeft zijn selectie rond voor de halve finale tegen Australië. David Goffin (ATP-14), Steve Darcis (ATP-66), Ruben Bemelmans (ATP-96) en Joris De Loore (ATP-198) zullen ons land vertegenwoordigen in Brussels Expo op de Heizel. Arthur De Greef (ATP 143) is reserve.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Coach Van Herck behoudt dus het vertrouwen in het team dat in april Italië versloeg met 3-2. “Met David Goffin, Steve Darcis, Ruben Bemelmans en Joris De Loore kan ik rekenen op een sterk team dat voluit voor de overwinning zal gaan. Onze ambitie is duidelijk: de finale halen”, aldus Van Herck op een persconferentie in Sprimont.

Achter de naam van Goffin staat weliswaar een klein vraagteken. De Luikenaar, gisteren op de US Open uitgeschakeld door Andrey Rublev (ATP-53), heeft last van zijn linkerknie. “Ik ga alles geven, maar ik volg steeds de raad van mijn dokter”, zei Goffin na afloop. Al is er volgens Van Herck weinig reden tot paniek. “Hij heeft zin. De Davis Cup is één van zijn prioriteiten. Onze staf is in staat om hem op te lappen voor 15 september.”

Massale steun

De Davis Cup-mannen zullen in Brussel gesteund worden door bijna 20 000 uitzinnige supporters. “Wie nog een plaatsje wil bemachtigen, kan best niet te lang meer wachten. Met uitzondering van de finale twee jaar geleden tegen Groot-Brittannië was de steun van de Belgische fans nooit eerder zo groot. Het toont aan dat ook het brede publiek beseft dat we iets uitzonderlijks aan het presteren zijn. Die steun motiveert ons nog meer om te geloven in een finale, wie weet zelfs van de titel.”

Het duel gratis en van dichtbij meemaken? Maak hier kans op één van de vijf duotickets die wij mogen weggeven.

[alert type=”info” title=”Meer info”]Alle informatie over het Davis Cup-duel tussen België en Australië én extra tickets vind je hier.[/alert]

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER