Home » Davis Cup » Van Herck: “Morgen beslis ik wie speelt”

Van Herck: “Morgen beslis ik wie speelt”

Van Herck: “Morgen beslis ik wie speelt”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vanaf vrijdag is de Country Hall in Luik het decor voor het Davis Cup-duel tussen België en Zwitserland. Kapitein Johan Van Herck blikt voor Tennisplaza België vooruit op de confrontatie.

Davis Cup-kapitein Van Herck koos in zijn selectie voor David Goffin (ATP-21), Steve Darcis (ATP-102), Ruben Bemelmans (ATP-132) en Niels Desein (ATP-154). Hij licht zijn keuze toe: “Goffin is ruim de hoogst gerangschikte speler en Darcis staat bijna in de top 100. Bemelmans heeft al wat ervaring opgedaan in de Davis Cup. De vierde speler Desein is goed aan het seizoen begonnen. Hij won de Challenger in Glasgow en vormt in het dubbelspel een sterk duo met Bemelmans.” Van Herck kan zeker gebruik maken van de hoogst gerangschikte spelers Goffin en Darcis, die de voorbije weken met een blessure kampten. “Ze hebben allebei geen last meer van hun blessures en zijn klaar om te spelen.”

Het Belgische Davis Cup-team begon maandag met de trainingen in Luik. “We hebben een individueel trainingsprogramma opgesteld voor iedereen, samen met de privétrainers. Tot nu toe zijn de trainingen perfect verlopen.” Van Herck heeft de knoop nog niet doorgehakt over wie voor België in actie gaat komen: “Dat zal ik morgen beslissen op basis van verschillende factoren zoals hoe de trainingen verliepen, de ervaring, ranking en fitheid van de spelers en de mogelijke tegenstrevers.”

Door de afwezigheid van Roger Federer (ATP-2) en Stanislas Wawrinka (ATP-7), treden de Zwitsers aan met een onthoofd team met de lager geklasseerde spelers Yann Marti (ATP-292), Adrien Bossel (ATP-321), Henri Laaksonen (ATP-344) en Michael Lammer (ATP-576). “Door het afzeggen van Federer en Wawrinka, is de situatie veranderd. We zijn nu duidelijk de favoriet”, benadrukt Van Herck. “We hebben een sterker team maar we moeten ons nog goed voorbereiden en we moeten elke wedstrijd van in het begin geconcentreerd aanpakken.” Volgens de Davis Cup-coach is er geen extra druk omdat België favoriet is. “We moeten vertrouwen hebben voor het duel. De jongens zijn de omstandigheden gewoon en moeten hun beste tennis spelen.”

Het duel tussen België en Zwitserland is zo goed als uitverkocht. Goffin en co zullen de steun van het publiek ook goed kunnen gebruiken, zegt Van Herck: “Het is heel leuk om voor zoveel supporters te spelen. Hopelijk kunnen ze goede matchen zien en komen ze de volgende keer terug als we de kwartfinale bereiken.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws