Home » Davis Cup » Van Herck na dag één: “Hebben laten zien dat we een sterk team zijn”

Van Herck na dag één: “Hebben laten zien dat we een sterk team zijn”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Davis Cup-kapitein Johan Van Herck blikt vol vertrouwen vooruit op de tweede dag van het duel tussen Hongarije en België. “We gaan vol voor die finaleplaats in Madrid”, klinkt het.

1-1 na de eerste speeldag en misschien had er zelfs meer in gezeten? “Meteen na de wedstrijd smaakte het verlies van Kimmer zuur, maar uiteindelijk kan ik alleen maar trots zijn”, opent Van Herck bij Sporza. “Hij heeft heel sterk gespeeld en verdiende het misschien zelfs om te winnen. Het talent van Fucsovics valt echter niet te onderschatten.”

Eerder op de dag had Bemelmans wél voor een stunt gezorgd en België op een 0-1-voorsprong gezet. “Ruben startte iets te passief, maar is naar het einde van de tweede set toe heel goed gaan tennissen. In zijn wedstrijd viel het dubbeltje net onze kant op, jammer genoeg in die tweede wedstrijd niet. Op dit niveau gaat het om details.”

Dubbeltroef

Vandaag dag twee van het duel met allereerst een dubbelpartij. Hongarije zet daarvoor wellicht zijn enkelspelers in. “Ik denk dat dat een goede zaak is voor ons, zij hebben heel wat energie gelaten terwijl wij kunnen rekenen op twee frisse jongens (Joran Vliegen (ATP D-36) en Sander Gillé (ATP D-43), nvdr.). Bovendien heeft ons duo al bewezen moeilijk te kloppen te zijn.”

“We hebben laten zien dat we een sterk team zijn en we gaan morgen keihard vechten en vol voor die finaleplaats in Madrid”, besluit de kapitein.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS