Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Van Uytvanck en Flipkens verdedigen Belgische eer op dag 5 van Diamond Games

Van Uytvanck en Flipkens verdedigen Belgische eer op dag 5 van Diamond Games

Van Uytvanck en Flipkens verdedigen Belgische eer op dag 5 van Diamond Games

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de vijfde dag van de BNP Paribas Fortis Diamond Games (Premier, $ 731 000) worden de laatste enkelmatchen van de eerste ronde afgewerkt. Kirsten Flipkens (WTA-59) neemt het in haar eerste ronde op tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA-57). Omstreeks acht uur ‘s avonds gaat wildcard Alison Van Uytvanck (WTA-103) in haar tweede ronde de strijd aan met het derde reekshoofd Andrea Petkovic (WTA-12).

Op Centre Court begint dag vijf rond twaalf uur ‘s middags met een duel tussen de Bulgaarse Tsvetana Pironkova (WTA-50) en de 18-jarige Nederlandse Indy De Vroome (WTA-247). De Vroome overleefde knap de kwalificaties en moet het nu voor de eerste keer opnemen tegen een top 50-speelster. Na Pironkova-De Vroome begint het Slovaakse zesde reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA-18) aan haar enkeltoernooi tegen de Oekraïense kwalificatiespeelster Kateryna Bondarenko (WTA-195).

In de derde match op Centre Court kan het Belgische publiek volop Kirsten Flipkens aanmoedigen. Flipkens speelt in de eerste ronde tegen de Roemeense Monica Niculescu. Het wordt het derde duel tussen onze landgenote en de Roemeense. Flipper won de twee vorige duels telkens in een felbevochten driesetter. Het belooft dus een spannende match te worden. Na Flipkens-Niculescu komt het Spaanse vijfde reekshoofd Carla Suarez Navarro (WTA-17) in actie tegen de Italiaanse de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-31).

‘s Avonds maakt een tweede Belgische speelster haar opwachting. Alison Van Uytvanck heeft een moeilijke opgave tegen het derde reekshoofd Andrea Petkovic, nummer 12 op de WTA-ranking. De Belgische stuntte gisteren knap tegen Magdalena Rybarikova (WTA-47) en hoopt tegen de Duitse Petkovic verder te gaan op haar elan. Het wordt het eerste duel tussen de twee speelsters. Toernooidirectrice Kim Clijsters was alvast onder de indruk van de prestatie van Van Uytvanck in de eerste ronde: “Ik heb het gevoel dat ze heel ver kan komen in haar carrière. Alison heeft een goede attitude op de baan en ernaast en ze heeft fysieke présence. En op de cruciale punten neemt ze vaak de goede beslissingen.”, loofde Clijsters.

Op Court 1 staan er ook nog twee enkelmatchen uit de eerste ronde op het programma. De Franse Kristina Mladenovic (WTA-74) neemt het rond twaalf uur op tegen de Spaanse Silvia Soler-Espinosa (WTA-67). Daarna speelt de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-22) tegen de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (WTA-56). Tenslotte zijn er ook nog twee dubbelmatchen uit de eerste ronde op Court 1 en wordt de avond op Centre Court afgesloten met een dubbelmatch uit de tweede ronde .

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws