Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Van Uytvanck en Mestach zonder spelen naar halve finale dubbelspel

Van Uytvanck en Mestach zonder spelen naar halve finale dubbelspel

Van Uytvanck en Mestach zonder spelen naar halve finale dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de laatste match van de dag hadden landgenoten Alison Van Uytvanck (WTA-103) en An-Sophie Mestach (WTA-106) de degens moeten kruisen met Michaëlla Krajicek (WTA-270) en Monica Niculescu (WTA-57). Van Uytvanck kwam het verst van alle Belgen en verloor in de tweede ronde, Mestach geraakte niet door de kwalificaties. Dit dubbelspel is dus onze laatste Belgische strohalm.

Eenvoudig zou het voor ons Vlaamse duo niet worden. Michaëlla Krajicek richt zich ondanks haar jeugdige leeftijd vooral op het dubbel en dit legt haar hoegenaamd geen windeieren. Op de dubbelranking vinden we haar terug op een mooie 25e stek. Dat ook haar kompaan, Monica Niculescu geen katje om zonder handschoenen aan te pakken is, mocht Kirsten Flipkens eerder deze week nog ondervinden. Net als Krajicek staat Niculescu hoger op de ranglijst in het dubbel- dan in het enkelspel, al is het verschil minder groot (57 in enkel, 44 in dubbel).

Iets voor negen maakte men echter bekend dat deze dubbelwedstrijd niet gespeeld zal worden. Monica Niculescu, die Kirsten Flipkens gisteren nog tot wanhoop dreef, heeft zich geblesseerd. De aard van de blessure is momenteel nog niet gekend, wel staat vast dat ze vandaag de baan niet meer op komt.

Van Uytvanck en Mestach zijn zo verzekerd van een plaats in de halve finale. Daarin nemen ze het op tegen het Tsjechische duo Barbora Krejcikova (WTA-160) en Renata Voracova (WTA-171). Zij verloegen in hun kwartfinale Klaudia Jans-Ignacik en Andreja Klepac (WTA-810).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws