Home » Geen categorie » Van Uytvanck en Minnen naar tweede ronde in Lexington

Van Uytvanck en Minnen naar tweede ronde in Lexington

Van Uytvanck en Minnen naar tweede ronde in Lexington

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na An-Sophie Mestach (WTA-211), hebben Alison Van Uytvanck (WTA-117) en Greet Minnen (WTA-341) zich ook geplaatst voor de tweede ronde op het Amerikaanse ITF-toernooi van Lexington($ 50 000, hardcourt). Van Uytvanck overleefde een spannende driesetter, terwijl Minnen stuntte tegen het achtste reekshoofd.

Nadat Mestach heel vlot de tweede ronde in Lexington bereikte, volgden Van Uytvanck en Minnen haar voorbeeld.

Topreekshoofd Van Uytvanck (foto) keerde terug uit een hachelijke situatie tegen de Amerikaanse Catherine Bellis (WTA-159). Ze verloor de eerste set met 6-4 en kwam in de tweede set op een break achterstand. Bij 5-4 in de tweede set kon Bellis de match uitserveren maar zette Van Uytvanck een knappe comeback neer. De Belgische veroverde de tweede set met 7-5 en pakte daarna gemakkelijk de beslissende derde set met 6-1. In de tweede ronde wacht voor haar een duel met de Australische kwalificatiespeler en naamgenote Alison Bai (WTA-388).

Greet Minnen - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Greet Minnen – © Christopher Levy (www.flickr.com)

De 18-jarige Minnen overleefde eerst de kwalificaties en moest op de hoofdtabel aan de bak tegen achtste reekshoofd Anastasia Pivovarova (WTA-182). Minnen startte duidelijk als underdog tegen de hoger geklasseerde Russische maar zette een knappe stunt neer. Ze haalde het in amper 56 minuten met 6-2 en 6-1. In de tweede ronde moet de Turnhoutse nu spelen tegen de 24-jarige Amerikaanse Kristie Ahn (WTA-229).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws