Home » WTA » Van Uytvanck kan goede start niet vasthouden en gaat onderuit in Mallorca

Van Uytvanck kan goede start niet vasthouden en gaat onderuit in Mallorca

Op het WTA-toernooi van Mallorca (Spanje, $ 250 000) heeft Alison Van Uytvanck (WTA-44) de tweede ronde niet overleefd. Ze ging in drie sets onderuit tegen een Amerikaanse.

De Grimbergse moest in de tweede ronde aan de bak tegen Sofia Kenin (WTA-91). Van Uytvanck speelde twee keer eerder tegen de 19-jarige Amerikaanse en won beide ontmoetingen. Het was ook de Belgische die de beste start nam in de partij. In het zesde spelletje kon Van Uytvanck de eerste break van de wedstrijd scoren en verdubbelde die voorsprong aan het eind van de set.

Al vroeg in de tweede manche leverde Van Uytvanck haar opslag in maar even later trok ze de stand weer gelijk. In het altijd cruciale zevende spelletje ging de Belgische opnieuw in de fout en Kenin schreef de tweede manche op haar naam.

Een gelijkaardig verhaal in de derde set waarin Van Uytvanck een break achterstand goedmaakte maar op het einde van de wedstrijd het onderspit moest delven. Het werd 6-2, 3-6 en 4-6 na 2 uur en 3 minuten tennis.