Home » Billie Jean King Cup » Van Uytvanck kan niet stunten tegen Agnieszka Radwanska

Van Uytvanck kan niet stunten tegen Agnieszka Radwanska

Van Uytvanck kan niet stunten tegen Agnieszka Radwanska

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dit weekend neemt België het voor behoud in Wereldgroep II op tegen Polen. Polen kan beroep doen op het nummer 4 ter wereld, Agnieszka Radwanska en zusje Urszula (WTA-32). België heeft met Kirsten Flipkens (WTA-22) maar één top 100-speelster in het team.

Het eerst duel van deze ontmoeting was meteen een zware dobber voor België. Alison Van Uytvanck (WTA-183) mocht hierin bewijzen wat ze waard was tegen topspeelters Agnieszka Radwanska. Ondanks stevig weerwerk van de Belgische, was ze niet opgewassen tegen de standvastigheid en lage foutenlast van Radwanska. Van Uytvanck gaf zich gewonnen in twee sets maar mocht met opgeheven hoofd het terrein verlaten.

Agnieszka Radwanska – © Fotoplaza | Christophe Moons
Agnieszka Radwanska – © Fotoplaza | Christophe Moons

Van Uytvanck serveerde de wedstrijd op gang en kwam meteen onder druk te staan. Dankzij vier directe fouten moest ze meteen haar eerste opslagspelletje inleveren. Bij een 40-0 voorsprong voor Radwanska slaagt onze landgenote er voor het eerst in om een punt te pakken, dankzij een fout van haar tegenstandster. Verder komt ze echter niet: 0-2. Van Uytvanck geeft zich echter niet gewonnen en dankzij een ace en knap opgebouwd punt haalt ze haar eerste game van de match binnen. Bij 1-3 moet onze landgenote opnieuw een breakpunt toestaan maar dit werkt ze weg met een knappe dropshot-lob combinatie. Van Uytvanck krijgt in het volgende returngame een kans om op gelijke hoogte te komen maar deze kan ze niet benutten. In het volgende spelletje is het echter Radwanska, die opnieuw breakkansen verzamelt. De eerste kans maakt onze langenote nog te niet maar bij de tweede is het wel raak: 2-5. De veer lijkt gebroken bij Van Uytvanck en met een lovegame haalt de Poolse de set binnen.

Ook in het begin van de tweede set komt de Belgische meteen onder druk te staan op eigen opslag. Ze slaagt er echter in om het breakpunt weg te werken: 1-0. Bij 2-2 geeft Van Uytvanck een 40-0 voorsprong op eigen service uit handen. Ze vecht zich echter voorbij drie breakpunten en schrijft alsnog het game op haar naam. In het daaropvolgende spelletje verzamelt Van Uytvanck een breakkans, maar met een backhand in het net komt er een einde aan deze kans. Het is opnieuw onze langenote, die de druk begint te voelen bij een 4-4 gelijkstand. Ze moet haar eigen opslag inleveren met een lovegame en zo krijgt Radwanska de kans om de set uit te serveren. Van Uytvanck stribbelt nog een laatste keer tegen en verzamelt 3 breakkansen. Radwanska laat haar tegenstandster echter niet terug op gelijke hoogte komen en maakt het alsnog af: 6-4.

Zo staat België na de eerste wedstrijd meteen 0-1 in het krijt tegen Polen. Het volledige verslag van de wedstrijd kan u hieronder nalezen.

[blyve id=”f04672516774b10608000000″ width=”688″ height=”800″]

Tekst: Dorien Van Dijck

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws