Home » WTA » Van Uytvanck na thriller naar kwartfinale in Lyon

Van Uytvanck na thriller naar kwartfinale in Lyon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-62) heeft zich niet zonder slag of stoot geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Lyon (Frankrijk, International).

In haar eerste ronde kende Van Uytvanck nog weinig problemen, maar de Bulgaarse Viktoriya Tomova (WTA-143) maakte het de Belgische knap lastig in haar tweede. Ze gaf zich pas gewonnen in drie sets. Het zag er in het begin zelfs erg slecht uit voor Ali toen ze de eerste set met 3-6 verloor.

Aangemoedigd door Greet Minnen (WTA-103) toonde Van Uytvanck haar vechtlust en vocht ze zich met 6-4 terug in de wedstrijd. In de derde set liep ze opnieuw uit, maar Tomova klampte aan en sleepte een tiebreak uit de brand. Die ging met 7-2 naar de Belgische en zo mocht Van Uytvanck na 2 uur en 20 minuten eindelijk juichen.

In de kwartfinale wacht de winnares uit het duel tussen Caroline Garcia (WTA-46) en landgenote Ysaline Bonaventure (WTA-122).

Uitgedubbeld

In het dubbelspel doet Van Uytvanck (WTA D-122) niet meer mee. Samen met Minnen (WTA D-150) ging ze in de eerste ronde met 6-7 (4) en 4-6 onderuit tegen het Nederlandse duo Lesley Kerkhove (WTA D-114) en Bibiane Schoofs (WTA D-110).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS