Home » Geen categorie » Van Uytvanck op weg naar toernooiwinst in Groot-Brittannië

Van Uytvanck op weg naar toernooiwinst in Groot-Brittannië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Shrewsbury ($ 25.000) heeft Alison Van Uytvanck (WTA-150) de finale bereikt.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Van Uytvanck is sterk op dreef op het hardcourttoernooi van Shrewsbury. De 19-jarige tennisster won in de halve finale van het hardcourttoernooi in drie sets tegen de Tsjechische Martina Borecka (WTA-425). Op het Britse toernooi is Van Uytvanck als vijfde reekshoofd geplaatst. De Vlaams-Brabantse stuntte eerder door in de kwartfinale het eerste reekshoofd te kloppen, de Franse Claire Feurenstein (WTA-123).

In de finale neemt Van Uytvanck het op tegen de Russische Marta Sirotkina (WTA 164), die als zesde reekshoofd geplaatst is. Als ze zegeviert, zou het al haar derde toernooizege van het jaar zijn, na eerdere overwinningen in Chiasso en Andrezieux- Bouttheon. Van Uytvanck zal na dit toernooi opnieuw stijgen op de wereldranking. Begin dit jaar stond ze nog rond de tweehonderdste plaats en ondertussen is ze al opgeklommen naar nummer 150.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER