Home » Geen categorie » “Verdachte gokpatronen in 73 tennismatchen van 2015”

“Verdachte gokpatronen in 73 tennismatchen van 2015”

“Verdachte gokpatronen in 73 tennismatchen van 2015”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Er komen weeral vele tenniswedstrijden in het vizier omdat er mogelijk sprake is van matchfixing, het doelbewust vervalsen van wedstrijden. De European Sports Security Association (ESSA), die illegale gokpraktijken opspoort, maakte bekend dat er vorig jaar in maarliefst 73 tenniswedstrijden verdachte gokpatronen waren.

Sinds in januari een mogelijk gokschandaal in de tenniswereld aan het licht kwam, blijft het verdachtmakingen regenen. Onlangs werden zes internationale scheidsrechters verdacht van frauduleuze praktijken en nu is er opnieuw een somber bericht voor de tenniswereld.

De European Sports Security Association (ESSA), die illegale gokpraktijken opspoort, maakte immers onrustwekkende statistieken bekend. Volgens de organisatie waren er vorig jaar in 73 tennispartijen verdachte gokactiviteiten. Tennis was met 73 van de 100 verdachte sportevenementen veruit de verdachtste sport en heeft een grote voorsprong op voetbal, dat met 19 wedstrijden de tweede meest verdachte sport is.

Waar werden deze mogelijk vervalste partijen gespeeld? In alle continenten duiken er twijfelachtige gokpraktijken op. Volgens de ESSA was Azië het verdachtste continent met 19 wedstrijden, daarna volgen Europa (18), Noord-Amerika (14), Zuid-Amerika (11) en Afrika (9). De ESSA benadrukte (gelukkig) nog dat de meerderheid van de tenniswedstrijden eerlijk waren.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws