Home » Nieuws » Vier Belgen in actie op dag 2 van Wimbledon

Vier Belgen in actie op dag 2 van Wimbledon

Vier Belgen in actie op dag 2 van Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-188) mag zich dinsdag opmaken voor zijn debuut op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Ook Ysaline Bonaventure (WTA-90), Greet Minnen (WTA-123) en Yanina Wickmayer (WTA-112) komen in actie.

Op dag één wisten Elise Mertens (WTA-28) en David Goffin (ATP-123) zich te plaatsen voor de tweede ronde, voor Maryna Zanevska (WTA-88) viel het doek meteen. Op dag twee strijden er vier Belgen om een plekje in de tweede ronde.

Coppejans staat voor het eerst op de hoofdtabel in Wimbledon, in de tweede wedstrijd op Court 18 moet hij aan de bak tegen de Australische topper Alex de Minaur (ATP-17). Coppejans won hun enige vorige ontmoeting tijdens de kwalificaties voor de Australian Open in 2016.

(lees verder onder de Instagrampost)

Op Court 4 bijt Bonaventure de spits af tegen Zhuoxuan Bai (WTA-191) uit China, het wordt hun eerste ontmoeting. Wickmayer staat dit jaar voor de veertiende keer op de hoofdtabel, zij speelt de laatste wedstrijd op Court 8 tegen Anna Blinkova (WTA-40). Op Court 14 moet Minnen in de derde wedstrijd aan de bak tegen zeventiende reekshoofd Jelena Ostapenko (WTA-17). Het volledige speelschema kan je hier vinden.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws