Home » Ethias Trophy » Vier Belgen naar tweede kwalificatieronde op Ethias Trophy

Vier Belgen naar tweede kwalificatieronde op Ethias Trophy

Vier Belgen naar tweede kwalificatieronde op Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Ethias Trophy in Bergen (Challenger, € 106 500 +H) werd op zaterdag de eerste ronde van de kwalificaties afgewerkt. Vier van de zeven Belgen konden zich plaatsen voor de volgende ronde.

Op de eerste dag van de Ethias Trophy kwamen er zeven Belgen in actie in de eerste kwalificatieronde. Jonas Merckx (ATP-666) beet als eerste Belg de spits af. Merckx was niet opgewassen tegen de 25-jarige Fransman Maxime Texeira (ATP-389). Hij verloor in twee sets met 6-3 en 6-4. Na Merckx moest Maxime Authom (foto) als tweede Belg zijn kwalificatiematch spelen. Authom (ATP-275) won op een drafje zijn match tegen de Kazak Evgeny Korolev (ATP-543) met 6-2 en 6-4. In de tweede ronde van de kwalificaties wacht voor Authom een duel met een moeilijkere tegenstander, het Zwitserse vijfde reekshoofd Yann Marti (ATP-209).

Ook Yannick Mertens (ATP-249) plaatste zich voor de tweede ronde van de kwalificaties. Het achtste reekshoofd versloeg de Bosniër Mirza Basic (ATP-293) met 6-4 en 6-3. Zijn tegenstander in de volgende ronde is de 33-jarige Fransman Florent Serra (ATP-415).

De laatste twee duels op zaterdag waren volledig Belgisch. Na een spannende match haalde de 19-jarige Michael Geerts (ATP-998) het verrassend in drie sets van Alexandre Folie (ATP-806). Geerts verloor de eerste set met 6-0 maar hij zorgde voor een ommekeer in de match met 6-2 en 7-5 in de tweede en derde set. In de tweede kwalificatieronde moet hij het opnemen tegen het vierde reekshoofd Uladzimir Ignatik (ATP-206).

In het tweede Belgische duel versloeg Germain Gigounon (ATP-296) zijn landgenoot Julien Dubail (ATP-681). Na een spannende strijd won Gigounon de match met 4-6,7-6 en 7-5. Gigounon treft in de tweede kwalificatieronde de Nederlandse top 200-speler Jesse Huta Galung (ATP-189). Zondag, vanaf 11 uur s’ochtends, wordt de tweede ronde van de kwalificaties afgewerkt. Achtereenvolgens komen Mertens, Authom, Geerts en Gigounon in actie.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws