Home » Ethias Trophy » Vijf Belgen kennen tegenstander op hoofdtabel Ethias Trophy

Vijf Belgen kennen tegenstander op hoofdtabel Ethias Trophy

Vijf Belgen kennen tegenstander op hoofdtabel Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Bergen is geloot voor de twaalfde editie van de Ethias Trophy. Steve Darcis (ATP-117), Kimmer Coppejans (ATP-156), Ruben Bemelmans (ATP-234), Yannik Reuter (ATP-249) en Clément Geens (ATP-277) kennen hun tegenstander in de eerste ronde.

Darcis is de best geplaatste Belg op de hoofdtabel, hij moet in de eerste ronde aan de bak tegen de Zwitser Marco Chiudinelli (ATP-125). Tijdens de kwalificaties voor Wimbledon ontmoetten ze elkaar in 2011, Darcis moest toen opgeven in de tweede set.

Coppejans opent tegen de Duitser Daniel Brands (ATP-168), onze landgenoot won hun twee vorige duels. Bemelmans start tegen achtste reekshoofd Radu Albot (ATP-100). Bij winst kunnen Coppejans en Bemelmans elkaar ontmoeten in de tweede ronde.

Kimmer Coppejans - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Kimmer Coppejans – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Reuter speelt zijn eerste wedstrijd tegen de 18-jarige Rus Andrej Rublev (ATP-189). Ook Geens is van de partij in Bergen, hij kijkt de Rus Daniil Medvedev (ATP-136) in de ogen. Titelverdediger Illya Marchenko (ATP-49) is topreekshoofd in Bergen, hij staat meteen voor een lastige opdracht tegen Denis Istomin (ATP-124), die in 2012 piekte op de 33e plaats op de ATP-ranking.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws