Niet voor twee uur plaatselijke tijd: dat is het tijdstip waarop de belangrijkste wedstrijd op het vrouwentoernooi zal worden gespeeld. De eerste wedstrijd op het programma is de halve finale bij de mannen die vrijdag werd stilgelegd. 

De marathonwedstrijd van vrijdag gooide het programma danig in de war zodat Rafael Nadal (ATP-1) en Novak Djokovic (ATP-21) pas om 20u15 plaatselijke tijd aan hun halve finale konden beginnen. Beide heren speelden een kwalitatief hoogstaande wedstrijd maar er kwam nog geen winnaar uit de bus. Om 23u werden de debatten gesloten omwille van een avondklok en de wedstrijd wordt zaterdag verder gespeeld.

De organisatie maakte bekend dat de eerste wedstrijd op Centre Court de hervatting van de halve finale tussen Nadal en Djokovic zal zijn. Dat betekent dat de finale tussen Angelique Kerber (WTA-10) en Serena Williams (WTA-181) geen precieze starttijd heeft. De Serviër staat op één set van de overwinning maar Nadal kan er evengoed een vijfsetter van maken.

Hoe dan ook stond de organisatie van Wimbledon niet voor een makkelijke opgave. Beide wedstrijden brengen heel wat mensen op de been en de partijen parallel laten plaatsvinden is geen optie. Op de sociale media kwamen er voor- maar vooral tegenstanders aan het woord.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.