Home » Grand Slam » Roland Garros » Wat een apotheose! Gediskwalificeerde Kato wint Roland Garros en eist prijzengeld terug

Wat een apotheose! Gediskwalificeerde Kato wint Roland Garros en eist prijzengeld terug

Wat een apotheose! Gediskwalificeerde Kato wint Roland Garros en eist prijzengeld terug

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor Miyu Kato (WTA D-31) is Roland Garros nu al ontegensprekelijk het meest spraakmakende toernooi uit haar carrière geworden. Nadat de Japanse werd gediskwalificeerd in de derde ronde van het vrouwen dubbelspel, pakte ze donderdag de titel in het gemengd dubbel.

De dagen na het incident waarbij Kato (onopzettelijk) een ballenmeisje raakte en zij en haar dubbelpartner Aldila Sutjiadi (WTA D-32) werden gediskwalificeerd, waren een emotionele rollercoaster voor de 28-jarige Japanse: haar publieke excuses, de steunbetuigingen van zowel fans als collega-speelsters, de beschuldigingen van intimidatie van tegenstandsters Marie Bouzkova (WTA D-99) en Sara Sorribes Tormo (WTA D-194) tot…

… het winnen van de titel in dubbel gemengd. Van een onwaarschijnlijke apotheose gesproken.

Van underdog naar winst

Met Bianca Andreescu (WTA D-384) en Michael Venus (ATP D-17) – samen goed voor twee grandslamtitels en nog eens evenveel finales – tegenover zich, werden Kato en haar Duitse partner Tim Puetz (ATP D-24) toch gezien als de underdog in de finale.

Na een verbeten strijd van 1 uur en 35 minuten, waren het echter Kato en Puetz die (nipt) aan het langste eind trokken. Het werd 4-6, 6-4 en 10-6.

(lees verder onder de tweet)

Moeilijke dagen

Na afloop werd Kato uiteraard aangesproken op de bewogen week die haar Roland Garros kleurde. “Allereerst ben ik Tim heel dankbaar voor zijn steun tijdens het toernooi, maar ook mijn team en collega’s. De voorbije dagen zijn erg moeilijk geweest”, vertelde ze emotioneel.

“Ik hoop dat Aldila en ik de dubbeltitel in de toekomst kunnen winnen hier. Ik ga alvast in beroep tegen onze diskwalificatie, zodat ik mijn rankingpunten en prijzengeld alsnog krijg.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws