Home » US Open » Grand Slam » Wawrinka schakelt geblesseerde titelverdediger uit op US Open

Wawrinka schakelt geblesseerde titelverdediger uit op US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stan Wawrinka (ATP-24) heeft zich ten koste van Novak Djokovic (ATP-1) geplaatst voor de kwartfinale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). De titelverdediger moest geblesseerd opgeven in de derde set.

Nummer één van de wereld Djokovic sukkelde al enkele weken met de schouder. In de derde ronde leek hij minder last te hebben van zijn blessure, maar tegen Wawrinka kwam de pijn weer opzetten. De Zwitser speelde een prima partij en leidde met 6-4, 7-5 en 2-1 toen zijn tegenstander de handdoek gooide. Het publiek was ontgoocheld in de afloop van de partij en trakteerde Djokovic op boegeroep toen hij het terrein moest verlaten.

De Serviër gaf na afloop meer uitleg: “Ik voel deze pijn al weken, soms is het erger, soms minder. Ik heb al allerlei pijnstillers geprobeerd, maar soms helpen ze niet. Als je niet meer fatsoenlijk de bal kan raken, dan is het gedaan. Het is nu kwestie van deze blessure te laten genezen, want ik wil zeker nog enkele jaren doorgaan”.

Wawrinka moet in de kwartfinale aan de bak tegen de Rus Daniil Medvedev (ATP-5), die vier sets nodig had om kwalificatiespeler Dominik Köpfer (ATP-118) naar huis te sturen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden