Stan Wawrinka (ATP-24) heeft zich ten koste van Novak Djokovic (ATP-1) geplaatst voor de kwartfinale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). De titelverdediger moest geblesseerd opgeven in de derde set.

Nummer één van de wereld Djokovic sukkelde al enkele weken met de schouder. In de derde ronde leek hij minder last te hebben van zijn blessure, maar tegen Wawrinka kwam de pijn weer opzetten. De Zwitser speelde een prima partij en leidde met 6-4, 7-5 en 2-1 toen zijn tegenstander de handdoek gooide. Het publiek was ontgoocheld in de afloop van de partij en trakteerde Djokovic op boegeroep toen hij het terrein moest verlaten.

De Serviër gaf na afloop meer uitleg: “Ik voel deze pijn al weken, soms is het erger, soms minder. Ik heb al allerlei pijnstillers geprobeerd, maar soms helpen ze niet. Als je niet meer fatsoenlijk de bal kan raken, dan is het gedaan. Het is nu kwestie van deze blessure te laten genezen, want ik wil zeker nog enkele jaren doorgaan”.

Wawrinka moet in de kwartfinale aan de bak tegen de Rus Daniil Medvedev (ATP-5), die vier sets nodig had om kwalificatiespeler Dominik Köpfer (ATP-118) naar huis te sturen.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.