Home » Nieuws » Weergaloze Clijsters wint drie duels op rij op WTT

Weergaloze Clijsters wint drie duels op rij op WTT

Weergaloze Clijsters wint drie duels op rij op WTT

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kim Clijsters blijft hoge ogen gooien op de World TeamTennis (WTT). De Belgische won afgelopen nacht zelfs nog een partij waarin ze 1-4 achterstond.

Tegen Vegas Rollers kwam Clijsters eerst in het dubbelspel in actie. Aan de zijde van Kveta Peschke versloeg ze Monica Puig en Ajla Tomljanovic met 5-2.

Meteen daarna volgde het gemengd dubbelspel waarin ze samen met Jack Sock de scalp wist te nemen van Mike Bryan en (opnieuw) Tomljanovic: 5-4.

Drie op een rij

Haar strafste prestatie volgde echter daarop in het enkelspel. Bij een 1-3-achterstand voor Sabine Lisicki tegen Monica Puig wisselde coach Luke Jensen de Duitse voor Clijsters. Die kwam eerst nog 1-4 achter, maar won dan vier games op rij én de wedstrijd: 5-4.

Drie op een rij voor Clijsters dus, die na afloop tot ‘Speelsters van de match’ werd verkozen.

“Na het gemengd dubbel dacht ik dat de dag erop zat voor mij”, lachte Clijsters na afloop. “Ik moest me dus even aanpassen, maar uiteindelijk probeerde ik rustig te blijven en punt per punt te spelen voor het team.”

Wat betreft haar lichte verrekking aan de buikspieren relativeert de Belgische. “Het is vooral lastig bij de opslag, maar er is helemaal niks ernstig aan de hand. Wanneer ik niet speel doe ik oefeningen en rust ik zodat ik mij zo goed mogelijk kan voorbereiden om te spelen.”

Fantastisch team

Clijsters voelt zich in haar sas bij haar team New York Empire en dat straalt ze ook uit op het terrein. “Het is een fantastisch team, ik zou het niet meer willen inruilen”, klinkt het. “Iedereen is geweldig en we maken énorm veel plezier samen.”

Luke Jensen en Kim Clijsters - © World TeamTennis
Luke Jensen en Kim Clijsters – © World TeamTennis

Uiteindelijk werd Vegas Rollers verslagen met 25-17. Komende nacht wacht Chicago Smash met Sloane Stephens, Eugenie Bouchard en Bethanie Mattek-Sands opnieuw.

Highlights Lisicki/Clijsters vs. Puig

Samenvatting New York Empire vs. Vegas Rollers

Foto’s

Klik hier voor de mooiste foto’s.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws