Home » Geen categorie » Wickmayer blijft schitteren in Washington

Wickmayer blijft schitteren in Washington

Wickmayer blijft schitteren in Washington

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-44) boekte dubbel succes op de Citi Open (Hardcourt, $ 226 750) in Washington. In het enkelspel knokte ze zich naar de halve finale en in het dubbelspel bereikte ze de finale.

Na twee vlotte zeges, had zevende reekshoofd Wickmayer in de halve finale in Washington een eerste echt grote uitdaging tegen het Franse vierde reekshoofd Kristina Mladenovic (WTA-34). De twee speelsters stonden voor de vierde keer tegenover elkaar. Mladenovic leidde in onderlinge duels met 2-1.

De Franse Mladenovic schoot het beste uit het startblokken en greep de eerste set met 6-4. In de tweede set keerde Wicky knap terug in de wedstrijd en kwam met 6-3 langszij. In de beslissende derde set draaide Wickmayers opslag een stuk minder maar kon ze toch de set met 6-4 binnenhalen en pronkte ze met een plekje bij de laatste vier.

Door haar halve finale boekt de Belgische op dit moment al twee plekjes winst op de WTA-ranking. Ze springt naar nummer 42. Bij de laatste vier komt onze landgenote in actie tegen het Kazakse zesde reekshoofd Yulia Putintseva (WTA-45). Wickmayer won in 2013 het eerste duel van Putinseva.

In het dubbelspel was Wickmayer (WTA D-282) ook nog succesvol. Samen met de Roemeense Monica Niculescu (WTA D-29) versloeg ze met 6-4 en 6-2 het Chinees-Canadese duo Zhaoxuan Yang (WTA D-70) en Gabriela Dabrowski (WTA D-44). In de dubbelfinale moeten ze spelen tegen het Japanse duo Shuko Aoyama (WTA D-71) en Risa Ozaki (Geen Ranking).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws