Home » Geen categorie » Wickmayer met stunt naar halve finale in Acapulco

Wickmayer met stunt naar halve finale in Acapulco

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-52) blijft uitstekend bezig op het WTA-toernooi van Acapulco in Mexico. Ze verbaasde met een zege tegen het Russische derde reekshoofd Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-25).

Wickmayer knokte zich in een spannende driesetter naar de kwartfinale in het Mexicaanse Acapulco. Nu moest de 26-jarige Belgische aan de bak tegen haar goede vriendin Pavlyuchenkova die het derde reekshoofd in Mexico is.

In de eerste set toonde Wickmayer knap haar goede vorm. Ze ging door de opslag van Pavlyuchenkova en serveerde knap met drie aces. Wicky hield het hoofd koel en greep de eerste set met 6-3.

Derde reekshoofd Pavlyuchenkova gaf zich echter niet gewonnen en toverde in de tweede set met haar tenniskunstjes. In een spannende tweede set regende het breaks: Wickmayer en Pavlyuchenkova verzilverden allebei twee breakpunten. Uiteindelijk moest een tiebreak uitsluitsel brengen in de tweede set. Wickmayer overwon de druk en won de tiebreak met 7-3.

Zo mocht onze landgenote na 1 uur en 18 minuten pronken met een mooie stunt tegen het nummer 25 van de wereld. In de halve finale wacht voor haar een nieuwe moeilijke opgave tegen het tweede reekshoofd, de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA-24).

In het dubbelspel kwam er een einde aan het toernooi van Wickmayer (WTA D-906). Daarin speelde ze aan de zijde van haar tegenstandster Pavlyuchenkova (WTA D-30). In de kwartfinale moesten ze in twee sets het onderspit delven tegen tweede reekshoofden Kiki Bertens (WTA D-54) en Johanna Larsson (WTA D-53).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS