Home » Grand Slam » US Open » Wickmayer niet opgewassen tegen Kvitova in eerste ronde US Open

Wickmayer niet opgewassen tegen Kvitova in eerste ronde US Open

Wickmayer niet opgewassen tegen Kvitova in eerste ronde US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-95) heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de eerste ronde van de US Open. Ze moest haar meerdere erkennen in het nummer vijf van de plaatsingslijst. 

Voor het eerst in ruim vijf jaar tijd kruisten Wickmayer en Kvitova nog eens de degens. De Tsjechische ging als een pijl van start in de partij. Ze maakte amper fouten en zette de Belgische telkens onder druk. Wickmayer keek al gauw tegen een 0-5 achterstand aan. Ze wist nog op het scorebord te komen, maar de set moest ze vergeten.

De wedstrijd had weinig om het lijf en het spannendste wat er gebeurde was toen er aan het begin van de tweede manche een toeschouwer bevangen werd door de warmte. De wedstrijd werd kort stilgelegd. Die onverwachte onderbreking deed Wickmayer blijkbaar deugd want ze bouwde knap een 4-1 voorsprong uit.

Kvitova staat niet voor niets in de top vijf van de wereld en vocht zich terug in de set. Ze scoorde vijf spelletjes op rij en maakte de wedstrijd uit. Wickmayer moest inpakken na 1-6, 4-6 verlies tegen de Tsjechische. De partij duurde 1 uur en 11 minuten.

 

koen

koen

Meer nieuws