Home » Grand Slam » US Open » Wickmayer onderuit in tweede ronde US Open

Wickmayer onderuit in tweede ronde US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-129) heeft de tweede ronde op de US Open niet overleefd. Ze verloor in twee sets van de Estse Kaia Kanepi (WTA-418). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Wickmayer nam het voor de zevende keer in haar carrière op tegen de ondertussen 32-jarige Kanepi. In de onderlinge ontmoetingen stond het 3-3, maar de laatste confrontatie dateerde van 2011. De Estse stond in 2012 op de vijftiende plaats, maar is sindsdien sterk weggezakt in de ranking. Vandaag had ze de teugels stevig in handen tegen Wickmayer.

Dankzij een stevige opslag kon Kanepi haar opslagspelletjes relatief eenvoudig winnen. De Belgische kon vier breakkansen bij elkaar spelen, maar geen enkele ervan benutten. Wickmayer kon onvoldoende druk zetten in haar eigen servicegames. Vooral haar tweede opslag was minder effectief en de foutenlast lag iets te hoog. Dit vertaalde zich in drie breaks. Na iets minder dan anderhalf uur wedstrijd stonden de 4-6, 2-6 eindcijfers op het scorebord.

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER