Home » Geen categorie » Wickmayer triomfeert in Washington met vijfde WTA-titel

Wickmayer triomfeert in Washington met vijfde WTA-titel

Wickmayer triomfeert in Washington met vijfde WTA-titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-44) heeft op de Citi Open (Hardcourt, $ 226 750) in Washington de vijfde WTA-titel uit haar carrière veroverd. In de finale was ze duidelijk te sterk voor de Amerikaanse Lauren Davis (WTA-122).

Na de dubbeltitel heeft Wickmayer ook de enkeltitel gepakt in het Amerikaanse Washington. In de finale maakte ze komaf met de Amerikaanse Davis. In de eerste set verloor Wicky één keer haar opslag maar brak ze zelf twee keer door Davis’ opslag. Ze haalde de set met 6-4 binnen.

In de tweede set geraakte Wickmayer volledig op kruissnelheid. Ze verzilverde drie breakpunten en maakte de partij met 6-2 af bij het derde matchpunt. Zo kon ze juichen na amper 1 uur en 32 minuten. Het is de vijfde WTA-titel uit Wickmayers carrière: na Tokio in 2015 , Auckland in 2010 en Oeiras en Linz in 2009. Wicky duikt ook opnieuw de top veertig binnen. Ze klimt zes plaatsen naar nummer 36 en komt zo heel dichtbij een reekshoofdenstatus op de US Open, de laatste grandslam van het jaar.

Wickmayer reageerde op haar Twitterpagina op haar triomf in Washington: “Zo gelukkig na een geweldige week! Bedankt voor alle steun. Ik voel me zo gezegend om te doen waarvan ik houd.” Wicky krijgt niet veel tijd om uit te rusten. Ze komt komende week in actie op de Rogers Cup in het Canadese Montreal. In de eerste ronde moet ze aan de bak tegen de Slovaakse kwalificatiespeelster Kristina Kucova (WTA-121).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws