Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Wickmayer uitgeschakeld in eerste ronde Diamond Games

Wickmayer uitgeschakeld in eerste ronde Diamond Games

Wickmayer uitgeschakeld in eerste ronde Diamond Games

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-66) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de BNP Paribas Fortis Diamond Games. Ze verloor in twee korte sets van de Tsjechische Barbora Zahlavova Strycova (WTA-23).

Wickmayer kon haar goede vorm van de Australian Open niet doortrekken voor eigen publiek in het Antwerpse Sportpaleis. Ze verloor met twee maal 6-2 van de 28-jarige Tsjechische Zahlavova Strycova, die sinds haar dopingschorsing van 2013 haar beste niveau haalt.

Wickmayer en Zahlavova Strycova speelden één maal eerder tegen elkaar. Vier jaar geleden won de Belgische in twee sets tijdens een Fed Cup-duel. Deze keer is het echter de Tsjechische die mag juichen.

In het eerste spel van de wedstrijd kreeg Zahlavova Strycova al meteen een breakpunt, maar de Belgische kon haar service behouden. Bij 2-2 moest Wickmayer dan toch haar service inleveren. Wickmayer heeft veel moeite om de ballen binnen de lijnen te houden en verliest al snel de eerste set met 6-2.

In de tweede set moest onze landgenote al snel haar opslagspel uit handen geven. Bij 2-0 volgde er een felbevochten game dat uiteindelijk gewonnen werd door Wickmayer. Gesteund door het publiek liet Wickmayer enkele flitsen zien in het vijfde game. Bij 3-2 kreeg de Belgische twee breakkansen, maar die kon ze niet benutten. De foutenlast van Wickmayer was te hoog en de Tsjechische snelde naar een 6-2 6-2 winst.

De Tsjechische zal het in de tweede ronde opnemen tegen de Française Alizé Cornet (WTA-19).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws