Home » ATP » Wie is volgens Federer de greatest of all time? Zijn antwoord kan je verrassen!

Wie is volgens Federer de greatest of all time? Zijn antwoord kan je verrassen!

Wie is volgens Federer de greatest of all time? Zijn antwoord kan je verrassen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zelf kan Roger Federer (ATP-2) heel wat adelbrieven voorleggen maar wanneer hij gevraagd werd wie de greatest of all time in het tennis is, gaf hij voor sommigen een verrassend antwoord. 

Met 20 grandslamtitels en een record aantal weken op nummer één op zijn conto komt Federer keer op keer op de voorgrond wanneer het gaat over de greatest of all time (GOAT). Het debat is er eentje dat wellicht geen definitief antwoord kent. Hoewel hij niet graag over zulke dingen praat, gaf hij een vrij verrassend antwoord op de vraag wie de GOAT van het tennis is.

Federer ziet Rod Laver noch Rafael Nadal (ATP-1) als de beste tennisser aller tijden. Serena Williams (WTA-453) verdient het volgens de Zwitser om die eretitel te dragen.

“Serena Williams is echt fascinerend om te zien tennissen. Ze had een totaal andere opvoeding. Ik werd begeleid in Zwitserland bij de federatie, zij deed het allemaal met haar zus en vader. Het is een ongelooflijk verhaal en ze werd een van de grootste, als ze al niet de grootste aller tijden is”, aldus de Swiss Maestro.

Niet van het vrouwentennis, maar van het tennis

Gevraagd of hij bedoelde dat Serena Williams de beste tennisster aller tijden was bij de vrouwen verduidelijkte hij: “Nee, van het tennis in zijn geheel”.

Williams domineerde het vrouwentennis voor een lange tijd en sprokkelde daarbij 23 grandslamtitels in het enkelspel en nog eens zestien in het dubbelspel. Ze won ook al vier gouden medailles op de Olympische spelen en stond op nummer één in zowel het enkel- als dubbelspel.

“Haar statistieken zijn duizelingwekkend”, besluit Federer.

koen

koen

Meer nieuws