Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon 2016: Round-up dag 8: Goffin net niet, Murray oppermachtig & Cibulkova’s plannen in de war

Wimbledon 2016: Round-up dag 8: Goffin net niet, Murray oppermachtig & Cibulkova’s plannen in de war

Wimbledon 2016: Round-up dag 8: Goffin net niet, Murray oppermachtig & Cibulkova’s plannen in de war

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag 8 van Wimbledon 2016 zag met David Goffin (ATP-11) de laatste Belg uit het hoofdtoernooi verdwijnen. Gelukkig is er al meteen Lara Salden (ITF-72) die in het juniorentoernooi de Belgische kleuren verdedigt. Verder waren er sterke prestaties van Andy Murray (ATP-2), Roger Federer (ATP-3) en Serena Williams (WTA-1). Ook Dominika Cibulkova (WTA-18) wist zich te plaatsen voor de kwartfinales, maar krijgt zo stilaan met een ander probleem te kampen.

De Belgen

Goffin kwam heel dicht bij een kwartfinalestek op het heilige gras van Wimbledon, maar een minder opslagspelletje in het begin van de derde set deed hem uiteindelijk de das om. Gelukkig was er Salden die de Belgische ontgoocheling toch een beetje kon wegspoelen met haar allereerste overwinning op het derde Grandslamtoernooi van het jaar.

David Goffin - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
David Goffin – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Verder kwam ook Yanina Wickmayer (WTA D-509) nog het veld op voor een potje dubbel aan de zijde van de Duitse Annika Beck (WTA D-114). Tegen vierde reekshoofden Ekaterina Makarova (WTA D-12) en Elena Vesnina (WTA-7) begonnen ze als underdogs, maar wisten ze alsnog de eerste set te pakken met 6-4. Nadat Vesnina en Makarova met 3-6-winst in de tweede manche terug langszij kwamen, vond de scheidsrechter het echter te donker geworden om nog verder te spelen, en werd de wedstrijd stilgelegd.

Lara Salden - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Lara Salden – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Matches of the Day

Verder waren er nog heel wat aantrekkelijke matchen op dag acht van Wimbledon, al werden die ook wat ontsierd met twee toppers die fysiek gedwongen werden om de handdoek te werpen.

Eén van de meest geanticipeerde matchen was ongetwijfeld het duel tussen Murray en buddy Nick Kyrgios (ATP-18). Die match liep echter uit op een kleine sisser met een oppermachtige Muzz die geen tegenstand duldde: 7-5, 6-1 en 6-4. Ook Federer schaarde zich bij de laatste acht na een routineoverwinning, al kreeg hij met Steve Johnson (ATP-29) een iets minder uitdagende speler tegenover zich.

Andy Murray - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Andy Murray – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Bij de vrouwen had Serena Williams het aanvankelijk knap lastig met Svetlana Kuznetsova (WTA-14). Nadat de jongste van de Williams-zussen echter een break had goedgemaakt en even mocht uitrusten tijdens een regenbreak, walste ze volledig over de Russische heen. Ze gunde Kuznetsova geen game meer na de regenpauze en stoomde naar 7-5 en 6-0-winst. Bij de laatste acht krijgt ze nog het gezelschap van onder andere zus Venus (WTA-8), Simona Halep (WTA-5) en Angelique Kerber (WTA-4).

Serena Williams - © Eurosport / Shaun Botterill / Getty Images
Serena Williams – © Eurosport / Shaun Botterill / Getty Images

Voor Kei Nishikori (ATP-6) en Richard Gasquet (ATP-10) zit het er toernooi er op. Zij konden hun kansen niet voluit verdedigen en moesten door fysieke kwaaltjes vroegtijdig de handdoek in de ring gooien. Respectievelijk Martin Cilic (ATP-13) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12) zullen daar echter hun slaap niet voor laten aangezien zij zo hun pad wel heel makkelijk kunnen voortzetten. Die laatste liet echter toch zien uit het juiste hout gesneden te zijn, door zijn landgenoot te helpen.

Moment van de dag

Het moment van de dag was ongetwijfeld de kaskraker tussen Agnieszka Radwanska (WTA-4) en Cibulkova (WTA-18). Beide dames wisselden matchpunten uit in een geweldige en hoogstaande match.

https://twitter.com/laurarobson5/status/749960775284953093

Uiteindelijk was het Cibulkova die het wist af te maken en zich kon plaatsen voor de kwartfinales na 9-7 in de derde set.

Op zich een puike prestatie, al zal haar dichtste familie toch met gemengde gevoelens zitten. Zo stilaan begint er zich namelijk een probleem op te dringen. Hoe langer ze in het toernooi blijft, hoe dichter ze namelijk in de buurt van de finale komt. En die finale wordt gespeeld op zaterdag 9 juli. Er is echter één probleempje: op 9 juli had Cibulkova al iets anders in haar agenda staan; haar eigen trouw.

Maar de Slowaakse heeft haar fans alvast laten weten dat ze zich geen zorgen moeten maken. Ze zal niet vroegtijdig uit Londen vertrekken, en als het nodig is zal ze haar bruiloft een week uitstellen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws