Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon 2017: Wie wint volgens onze redactie?

#Wimbledon 2017: Wie wint volgens onze redactie?

#Wimbledon 2017: Wie wint volgens onze redactie?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor de start van Wimbledon 2017 schotelden we onze redactie vier vragen voor:“Wie wint Wimbledon?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten wie volgens ons zullen triomferen.

Vrouwen

Wouter
Door de afwezigheid van Serena Williams (WTA-4), ligt het veld bij de vrouwen helemaal open. Net als op Roland Garros, kan een verrassing vanuit het niets het toernooi winnen. Kanshebbers zijn Karolina Pliskova (WTA-3), Caroline Wozniacki (WTA-6), Simone Halep (WTA-2), Elina Svitolina (WTA-5) en vele anderen. Als ik toch één naam moet kiezen, gok ik op Pliskova die dit jaar bevestigt en een van de constantste speelsters op het circuit is.

Karolina Pliskova - © Jimmie48 Tennis Photography
Karolina Pliskova – © Jimmie48 Tennis Photography

Kristof
Alles ligt wagewijd open. Er is geen torenhoge favoriet, maar Petra Kvitova (WTA-12) is zeker een outsider voor de titel. Als ik geld moest inzetten bij de vrouwen, zou ik het niet doen en een pint gaan drinken in de plaats.

Petra Kvitova - © Jimmie48 Tennis Photography
Petra Kvitova – © Jimmie48 Tennis Photography

Rob
Ik heb het wel voor de kansen van Wozniacki. De Deense toont de laatste tijd dat ze echt opnieuw meekan met de wereldtop en haalde afgelopen week nog de finale in Eastbourne. Een verraderlijke tweede ronde en een mogelijk moeilijke kwartfinale tegen Pliskova kunnen wel nog roet in het eten gooien.

Caroline Wozniacki - © Jimmie48 Tennis Photography
Caroline Wozniacki – © Jimmie48 Tennis Photography

Mannen

Kristof
Bij de mannen is het uitkijken naar de vorm van Rafael Nadal (ATP-2) die een droomseizoen op gravel heeft beleefd en in 2017 opnieuw aanknoopt met zijn beste tennis. Het is daarnaast moeilijk om Roger Federer (ATP-5) niet als favoriet te zien voor de eindzege. Voor mij graag een finale Federer-Nadal and may the best man win!

Rafael Nadal - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Rafael Nadal – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Rob
Ik hoop op een heropleving van zowel Novak Djokovic (ATP-4) als Andy Murray (ATP-1). Ze blijven allebei met hun vorm sukkelen dit seizoen, en een aloude finale Djokovic-Murray zou daarom ook extra spannend zijn. Waarom verdelen we de vier Grand Slams dit jaar niet gewoon over the big four?

Andy Murray - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Andy Murray – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Wouter
Ik gok op opnieuw een finale tussen Federer en Nadal. Federer toonde in Halle dat hij klaar is voor een achtste titel op zijn geliefde Wimbledon. Ik denk dat Federer Nadal nipt zal kloppen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws