Home » Grand Slam » “Wimbledon zal gecanceld worden”

“Wimbledon zal gecanceld worden”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Volgens een vooraanstaande bron zal de All England Lawn Tennis Club (AELTC) vandaag aankondigen dat Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) wordt geannuleerd.

“Er is geen twijfel mogelijk”, klinkt het resoluut bij Dirk Hordorff, de vicevoorzitter van de Duitse Tennisfederatie. Enkele dagen geleden kondigde de Britse tennisbond al aan deze week een beslissing te willen nemen over het grandslamtoernooi.

De AELTC heeft een verzekering voor een pandemie, maar kan daar naar verluidt enkel beroep op doen na een formeel besluit van de overheid. Dat zou één van de redenen kunnen zijn waarom de Britse tennisbond tot dusver nog geen uitsluitsel bracht over het al dan niet laten doorgaan van Wimbledon.

“Mijn persoonlijk aanvoelen is dat het moeilijk zal worden om dit jaar nog te tennissen”, geeft Hordorff nog mee. “Voor sporten met een globale focus is terug opstarten een hele uitdaging.”

Wimbledon zou dit jaar normaal gezien plaatsvinden van 29 juni t.e.m. 12 juli.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden