Dag één van Wimbledon 2018 zag twee Belgen knokkend naar de tweede ronde gaan, maar was meteen ook het toneel voor enkele verrassingen waar topreekshoofden genadeloos naar huis gestuurd werden.

De Belgen

Twee Belgen kwamen aan de start van de eerste dag van Wimbledon. Yanina Wickmayer (WTA-101) kreeg de eer om een van de openingspartijen te spelen. Tegen de Duitse Monah Bartel (WTA-118) had ze het knap lastig, maar verloor ze nooit echt de controle. In twee sets knokte de Belgische zich naar de tweede ronde, waar ze met Andrea Petkovic (WTA-95) een andere Duitse tegenstandster treft. Meer nog: Wickmayer was officieel de allereerste die zich wist te plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon.

Ook Ruben Bemelmans (ATP-104) wist zich te plaatsen voor de tweede ronde. Nadat hij tegen de Amerikaan Steve Johnson (ATP-42) twee-nul voorkwam in sets, werd de partij alsnog ingewikkeld. Johnson veroverde de derde set en maakte een vroege break in de vierde set ongedaan om zo de bordjes opnieuw in evenwicht te hangen. Tot tweemaal toe moest Bemelmans in de vijfde set serveren om in de wedstrijd te blijven. Dat lukte hem, en meteen maakte hij de omschakeling om op en over Johnson te gaan. De vijfsetter wordt beloond met een duel tegen John Isner (ATP-10).

Matches of the Day

Een eerste ronde van een Grand Slam is altijd lastig, zéker als die ook nog eens op gras gespeeld wordt. Dat ondervonden ook enkele van de reekshoofden. 11 van de 31 reekshoofden die op dag één hun wedstrijd afwerkte, mogen hun koffers al opnieuw pakken. De meest opvallende namen in dit rijtje zijn Grigor Dimitrov (ATP-6), Sloane Stephens (WTA-4) en Elina Svitolina (WTA-5). Dimitrov moest het onderspit delven tegen een uit blessere terugkerende Stan Wawrinka (ATP-224). Stephens bleek dan weer een maatje te klein voor Donna Vekic (WTA-55), de vriendin van Wawrinka. Svitolina liet zich op haar beurt verrassen door de Duitse Tatjana Maria (WTA-57).

Titelkandidaten Serene Williams (WTA-181), Caroline Wozniacki (WTA-2), Roger Federer (ATP-2) en Marin Cilic (ATP-5) doorstonden hun eerste test dan weer wél zonder noemenswaardige kleerscheuren.

Resultaten Wimbledon

De volledige resultaten van de eerste dag van Wimbledon kan je hier vinden.

Moment van de dag

Er werd heel wat tennis gespeeld op dag 1 van Wimbledon, en toch weld er maar over één ding gepraat: de outfit van Federer. Nadat hij z’n hele carrière trouw in RF-Nikekledij speelde, kwam hij op maandag casual in Uniqlo de baan op. Federer bevestigde zo de geruchten die al een tijdje rondslingerde. Hoewel niets officieel bevestigd werd, wordt er gefluisterd dat het om een contract van 10 jaar ten belope van een hele smak geld zou gaan. Het totaalbedrag zou zelfs oplopen tot honderd miljoen dollar. Hoe het ook zij, door Federer van Nike af te snoepen, markeert Uniqlo het eind van een tijdperk.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Rob op Twitter of stuur een mail naar Rob.van.Roy@tennisplaza.be.