Home » ITF » #Wimbledon18: Round-up dag 10: Gérard naar halve finale, finale bij de vrouwen is gekend

#Wimbledon18: Round-up dag 10: Gérard naar halve finale, finale bij de vrouwen is gekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De spanning stijgt en de eerste finalisten zijn een feit. Wimbledon nadert stilaan zijn ontknoping. Joachim Gérard (ITF-7) is alvast uitstekend begonnen aan zijn toernooi. 

De Belg

Joachim Gérard (ITF-7) was de enige Belg die donderdag in actie kwam. Hij speelde in de eerste ronde van het rolstoeltoernooi tegen de thuisspeler Gordon Reid (ITF-5) die in 2016 nog de titel won in Londen. De Belg speelde een uitstekende wedstrijd en kon heel wat winners slaan. Hij haalde de 6-3, 6-3 zege binnen na 1 uur en 9 minuten tennis. In de halve finale ontmoet hij de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-3).

Matches of the day

De finale bij de vrouwen wordt een heruitgave van de finale in 2016. Dit jaar kijken Serena Williams (WTA-181) en Angelique Kerber (WTA-10) elkaar opnieuw in de ogen. Zowel Kerber als Williams speelden een uitstekende partij en maakten weinig onnodige fouten. Zowel Kerber als Williams leidden comfortabel en lieten in de eindfase een steekje vallen. Zowel Kerber als Williams maakten hun wedstrijd in twee sets uit. Er kan echter slechts één de beste zijn zaterdag.

Kerber won vrij eenvoudig van een onstuimige Jelena Ostapenko (WTA-12). De Letse maakte teveel onnodige fouten om het Kerber lastig te maken. De Duitse haalde dankzij de zege haar vierde finale op een Grand Slam. Ze haalde in 2016 drie keer de finale en won ze Australian Open en de US Open.

Williams nam het op tegen een andere Duitse in de halve finale. De Amerikaanse had de teugels stevig in handen tegen Julia Görges (WTA-13) die pas voor het eerst in de halve finale van een Grand Slam stond. De 36-jarige Amerikaanse haalde de zege eenvoudig binnen en staat in haar tiende Wimbledonfinale.

koen

koen

MEER NIEUWS