Home » ATP » Wisselvallige Goffin onderuit tegen sterke Struff in Cincinnati

Wisselvallige Goffin onderuit tegen sterke Struff in Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-10) heeft zich laten verrassen op het ATP-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000). Hij verloor in drie sets van de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-34).

In de eerste set kwam Goffin maar moeilijk op gang. Hij speelde erg wisselvallig en gaf het op het einde helemaal weg: 4-6.

Set twee begon beter voor de Luikenaar. Hij kwam al snel 2-0 voor, maar werd meteen teruggebroken. Op het einde kon Goffin alsnog doordrukken: 6-3.

In de derde set speelde Struff het tennis van zijn leven. Bij een 4-5-achterstand speelde Goffin dan ook nog eens voor sinterklaas. De Duitser versierde drie breakpunten en trof raak: 4-6 en einde verhaal op Cincinnati voor de beste mannelijke Belg.

Top 30

Struff plaatst zich zo voor de kwartfinale en komt volgende week de top 30 binnen. Bovendien trakteert hij zichzelf met zijn zege tegen Goffin misschien wel op een duel met Novak Djokovic (ATP-1). De Serviër moet in zijn derde ronde eerst wel nog voorbij Tennys Sandgren (ATP-55).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER