Home » Geen categorie » Zanevska haalt finale in Zhuhai

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Op het ITF-toernooi van Zhuhai (China, $ 60 000) heeft Maryna Zanevska (WTA-183) zich kunnen plaatsen voor de finale. Ze kan haar eerste titel van het jaar binnenhalen.

Zanevska moest het in de halve finale opnemen tegen de Russische Anna Kalinskaya (WTA-173). De openingsset was er een van wisselende kansen. Uiteindelijk wist de Belgische in de eindfase van de set het hoofd koel te houden en schreef de eerste set op haar naam.

In de tweede manche kwam Zanevska op een 4-1 voorsprong en die bleek voldoende om de wedstrijd, ondanks twee tegenbreaks, binnen te halen. Na 1 uur en 26 minuten stonden de 7-5, 6-4 winstcijfers vast.

In de finale komt ze uit tegen de 15-jarige sensatie Marta Kostyuk (WTA-185). De Oekraïense gooide hoge ogen op de Australian Open waar ze uiteindelijk in de derde ronde sneuvelde. Kostyuk verloor onderweg naar de finale nog geen enkele set.