Home » Geen categorie » Zanevska moet diep gaan tegen 16-jarige in Shenzhen

Zanevska moet diep gaan tegen 16-jarige in Shenzhen

Op het ITF-toernooi van Shenzhen (China, $ 60 000) heeft Maryna Zanevska (WTA-183) de tweede ronde bereikt. Ze moest hiervoor knokken tegen een jonge Chinese.

Dankzij haar overwinning vorige week op het ITF-toernooi van Zhuhai (China, $ 60 000), mocht Zanevska meteen deelnemen aan het hoofdtoernooi als zogenaamde special exempt. In de openingsronde nam ze het op tegen de zestienjarige Xinyu Wang (WTA-586).

De Chinese begon furieus aan de wedstrijd en liet in de twee eerste spelletjes slechts twee punten liggen. Zanevska reageerde gepast door de volgende twee games op love te winnen. In het zevende game kwam de Belgische op voorsprong, maar gaf die even later nog uit handen. Bij 5-6 moest Zanevska serveren om in de set te blijven, maar de Chinese scoorde vier punten op rij om zo verrassend op voorsprong te komen in de wedstrijd.

Een felbevochten zege

De strijd zette zich voort in de tweede manche waarin beide speelsters elkaar het vuur aan de schenen legden. In het negende game ging Zanevska voor de tweede keer in die set door de opslag van Wang en bracht zo de wedstrijd weer in evenwicht.

In de beslissende set ging het iets vlotter voor Zanevska en ze kwam op een dubbele break voorsprong. Wang brak nog één keer terug maar na 2 uur en 12 minuten stond de 5-7, 6-4 en 6-4 overwinning voor Zanevska vast. De volgende tegenstander wordt Anna Blinkova (WTA-134).